Lázár János karóba húzást is ígérhet az ellenzéki városok lakóinak – Polt Péter szerint ezzel semmi baj nincs

Csak az ijedjen meg, aki a nevét hallja!

Néhány hónapja Lázár János építési és közlekedési miniszter megfenyegette Hódmezővásárhely lakóit, hogy amennyiben Márki-Zay Pétert újraválasztják polgármesternek, úgy semmilyen támogatásra nem számíthatnak a kormánytól. Az ügyben a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyesület feljelentést tett, ám a Népszava értesülése szerint Polt Péter hivatala semmi kivetnivalót nem talált Lázár János zsarolás jellegű fenyegetőzésében. A feljelentés visszautasításának indoklásában az áll:

az ügyészség azért nem indít vizsgálatot Lázár ellen, mert a miniszter nem kampányidőszakban fenyegetőzött, és nem konkrét személyt, hanem a várost fenyegette meg.

Nyugodtan kijelenthetjük, ez az érvelés új szakaszt nyit a magyar igazságszolgáltatás történetében. Polt Péter hivatala ugyanis ezzel azt állítja, hogy egy politikus bármivel fenyegethet, a lényeg az, hogy kampányidőszakon kívül tegye, a sértetteket pedig ne lehessen nevesíteni. Mostantól tehát

Lázár, vagy a kormány bármely tagja nyugodtan mondhatja, hogy az ellenzéki városok lakóit karóba fogják húzni, sőt, meg is nyúzzák őket, ha nem a Fideszre szavaznak, ezzel semmi baj nincs.

Lázár vagy bármelyik fideszes társa ugyanis nem azt mondja, hogy özvegy Lelkesné Fásult Matildot fogják nyárson megpörgetni a Petőfi utca 12. szám alatt, hanem csak úgy általában elmélkedik egy egész település ellenzéki lakosságának várható életkilátásairól. Ráadásul a fenyegetőzés kampányidőszakon kívül történik, vagyis ez az egész csak afféle súlytalan kijelentés, nem is kell rá figyelni. Polt Péter hivatala szerint mostantól ez teljesen hétköznapi jelenség lesz, készüljünk is fel rá, nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább menni, csak a Fidesz politizál.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!