Közel a brutális összeomlás, ami országosan szinte mindenkit érinthet!

Az Orbán-kormány rossz döntései és az alulfinanszírozottság odáig vezetett, hogy országosan rohamosan növekszik a megüresedett háziorvosi praxisok száma!

„Mára elérte az egymilliót azon magyarországi lakosok száma, akik megürült háziorvosi körzetben laknak, azaz, akiknek nincsen bármikor elérhető háziorvosa”

– írta meg az mfor.hu Komáromi Zoltán múlt pénteki online sajtótájékoztatója alapján.

Az egykori háziorvos szerint, amiatt, hogy folyamatosan ürülnek meg a főként falusi háziorvosi körzetek, az akut ellátást igénylő betegek nem jutnak időben segítséghez, a krónikus betegek nem kapnak szakszerű ellátást, késnek a szűrővizsgálatok, és még az igazolások kiadásában is lehetnek fennakadások.

Komáromi szerint azonnali béremelésre lenne szükség, amivel vonzóbbá lehetne tenni az egészségügy ezen területét, ugyanis bármiféle kormányzati átalakítás csak súlyosbítja a már így is pengeélen táncoló egészségügyi helyzetet.

A lap kiemeli továbbá azt is, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alátámasztották, hogy rendkívüli mértékben nőtt azoknak a háziorvosi praxisoknak a száma, melyek teljesen üresen maradtak. Míg 2022 szeptemberében 687 betöltetlen praxis volt az országban, ez a szám mostanra 769-re emelkedett!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!