Rossz emberbe kötöttek bele a kormány emberei – Hatalmas pofont osztottak ki nekik!

1213 Menczer Szijjártó
Forrás: Facebook

Tovább folytatódik a magyar kormány és a szlovák külügyminiszter csörtéje, melynek keretében ismét helyre rakták Orbán embereit!

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, Szijjártó Péter egy korábbi nyilatkozatában azt találta mondani, hogy az unió még négy évig tartó háborút tervez, azonban Miroslav Wlachovský szlovák külügyminiszter kifejtette, hogy ilyenről nem volt szó az EU-s tanácskozásokon.

„A háború akár holnap befejeződhet. Nem az EU a probléma, hanem Oroszország”

– írta Wlachovský a közösségi oldalán.

A magyar külügyminiszter hazug kijelentésének cáfolatát Mencser Tamás nem tudta szó nélkül hagyni, próbálta megvédeni Szijjártót és kijelentette: „A szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, és igaza is lenne, ha ennek a konfliktusnak lenne megoldása a harctéren, de nincs. A harctéren csak halál van, megoldás nincs. Éppen ezért a fegyverek helyett most már a békéről kellene dönteni”

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára azt is leszögezte, hogy a magyar kormány álláspontja változatlan, Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kell vinni.

A kedélyek ezt követően sem csillapodtak, Wlachovský ugyan úgy reagált Menczer kijelentésére – az atv közlése szerint -, mint korábban Szijjártó Péterére, azonban most kicsit erőteljesebben fogalmazott:

„őszintén szólva kezd fárasztó és kissé unalmas lenni államtitkár úr. Ha az oroszok befejezik a harcot, nem lesz háború, ha az ukrán befejezik a harcot, nem lesz Ukrajna.”

A szlovák külügyminiszter azt is kiemelte, hogy bár a magyar kormány a békét szorgalmazza, mégis rendre elelejti megemlíteni, hogy ki a konfliktus valódi okozója: „Nagyon félénk az agresszor megnevezésével. Az orosz fegyverek hoztak pusztítást és halált Ukrajnára”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!