Hatalmas nemzetbiztonsági kockázat – Kína titokban Orbán minden lépéséről tudhat!

Orban Laptop
Forrás: Youtube.com

Orbán Viktor és a Fidesz támogatottsága a fiatalok körében elég alacsony – ami például a pedagógusok, diákok és az oktatási rendszer elleni kormányzati lépések fényében érthető -, ezért a miniszterelnök TikTokon próbálja népszerűsíteni magát!

A kormányfői influenszerkedéssel azonban van egy hatalmas baj, Kína így hozzáférhet Orbán bizalmas adataihoz!

A veszélyre az LMP hívta fel a figyelmet, arra kérve Orbánt, hogy hagyjon fel a TikTokon folytatott kommunikációs tevékenységével, mivel az alkalmazás használata komoly adatvédelmi és kiberbiztonsági kockázatot rejt!

Az ellenzéki párt online tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy az alkalmazás tulajdonosi felépítése „ezer szálon kötődik” a kínai kommunista államhoz, ezért lényeges a kérdés, hogy az telepítve van-e a minisztériumi vagy kormányzati eszközökre.

Orbán Viktor azzal, hogy próbál betörni a fiatalok körében népszerű alkalmazási felületen, komoly kockázatot vállal, ugyanis a TikTok hozzáfér például a naptárbejegyzésekhez, névjegyekhez és még a GPS adatokhoz is,

tehát az alkalmazás használatával a kínai állam érzékeny személyes és kormányzati adatokhoz is hozzájuthat!

Az ellenzéki párt egy törvényjavaslatot is benyújtott, mely tiltaná az állami és önkormányzati szférában az alkalmazás használatát, a munkavégzésre használt hivatali eszközökön. Hozzátették, hogy ezt az utóbbi hónapokban számos más ország is elrendelte adatvédelmi szempontok miatt – írta meg az atv.hu!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!