Ez most fájni fog – Beintett a kormány a nyugdíjasoknak!

Hiába a brutális, uniós szinten rekorder infláció, a magyar kormány magasról tesz az idős társadalom gondjaira, ugyanis nem tartják indokoltnak a rendkívüli nyugdíjemelést!

Hónapokig kérdéses volt, hogy az kormány kiegészíti-e a nyugdíjakat november előtt – melyek az Orbáni-infláció miatt elvesztették vásárlóerejüket -, ezért a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának elnöke nyílt levelet írt a kormánynak.

A Népszava közlése szerint, a nyílt levélben Juhász László kiemelte, hogy szükséges lenne augusztusban egy 3 százalékos, januárig visszamenőleges nyugdíjemelés, mivel az infláció mértéke Magyarországon továbbra is rekordmagas, emiatt pedig „gyorsuló ütemben szegényedik a nyugdíjas társadalom”.

Juhász levelére Varga Mihály pénzügyminiszter válaszolt, amiben kifejtette, hogy

„A kormány joga eldönteni, hogy november előtt kiegészíti-e nyugdíjakat, az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt”.

Varga kiemelte azt is, hogyha a becsültnél magasabb lenne az éves infláció értéke, akkor majd novemberben elgondolkozik a kormány egy visszamenőleges nyugdíjkorrekción.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának elnöke végül válaszolt a pénzügyminiszter levelére, és úgy fogalmazott, hogy a törvény csak a novemberi nyugdíjkorrekciót írja elő, ami a becsült adatokat veszi alapul, azonban azt semmi sem írja elő, hogy mit kell tenni, ha a becslések nem jók. Hozátette továbbá azt is, hogy „a novemberi korrekció nem képes megóvni az infláció év közbeni hatásától a nyugdíjasokat”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!