Most van nagy baj – Veszélybe kerülhet az egészségügyi ellátás!

Soha nem volt még olyan kritikus a helyzete az egészségügyi intézményeknek, mint most, ugyanis rekordmagas a kórházak kifizetetlen számláinak összege!

Rásky László, az orvostechnikai eszközöket beszállító cégek érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint, egyetlen hónap alatt 13,6 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása, ami június végére elérte már a 70,2 milliárd forintot,

július végére pedig akár a 100 milliárd forintot is elérhetik a kifizetetlen számlák végösszege.

A főtitkár – az rtl.hu közlése szerint – a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva arról beszélt, hogy a tartozásállomány az egyetemi klinikákkal együtt összesen 86,4 milliárd forintra emelkedett. Kiemelte, hogy a korábbi történelmi mélypontot 2015. április 30-án érték el, amikor 84,6 milliárd forint volt az egészségügyi intézményrendszer adóssága, azonban akkor már másfél éve görgették a kifizetetlen számláikat maguk előtt a beszállítók.

A probléma a betegellátásra is kihatással lehet, ugyanis a beszállítók egyre türelmetlenebbek, megtagadhatják egy-egy orvostechnikai eszköz szállítását, ami miatt akár műtétek is elmaradhatnak a kórházakban!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!