Valami megmagyarázhatatlan, furcsa dologra hívta fel a figyelmet az ellenzéki politikus!

Hadházy Ákos már többször is közölt adatokat az állami álláskereső oldalról, ahol az iskolák pedagógusokokat keresnek, azonban ezt néhány napja nem tudja megtenni!

Mint arról a politikus a közöségi oldalán beszámolt, napok óta elérhetetlen az állami álláskereső portál, amit a Belügyminisztérium hozott létre 297 millió forint EU-s támogatásból.

Hadházy kiemeli, hogy ez azért meglepő és furcsa, mert itt lehetett rákeresni arra, hogy pontosan hány pedagógusi állás szerepel a rendszerben.

Korábban beszámolt róla, hogy a státusztörvény elfogadását követő második héten már a másfélszeresére emelkedett a megüresedett állások száma, 1750-ről 2450-re (ebben nincsenek benne a tanítók és az óvónők).

Az ellenzéki képviselő több alternatívát is megemlít, hogy mik lehetnek az állami álláskereső oldal leállásának az okai:

  • Pintér informatikus elvtársai kézzel, egyenként próbálják eltávolítani ezeket a hirdetéseket, hogy ne lehessen követni a felmondásokat.
  • Próbálják úgy átírni a kereső rendszert, hogy ugyan az állásokat mutassa, de ne írja ki összesítve, hogy hány hirdetés van az adott kategóriában.
  • Inkább leállítják az egészet, hogy ne izgassák a honpolgárokat a tömegesen távozó tanárok adataival.
  • Olyan sok igazgató akar feltölteni új hirdetést, hogy összeomlott a rendszer.
  • Egyszerűen pocsék a 297 millióból létrehozott honlap, mert szokás szerint ellopták az erre szánt pénzt.

Hadházy szerint bármelyik lehetőség kiválthatja problémát, illetve az is megeshet, hogy az összes probléma egyszerre okozza a leállást.

Ön szerint mi lehet a Belügyminisztérium által létrehozott állami álláskereső oldal hibája?

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!