Megsemmisítő csapást mértek Orbánra – Elképesztő dolgokat állítottak róla!

A hvg.hu-nak adott nyilatkozatot Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó, aki kemény szavakkal illette a magyar kormányfőt.

Podoljak szerint egyáltalán nem igaz, hogy Orbán Viktor a nemzetközi politikában befolyásos személy lenne, kevesen adnak a véleményére, mivel lényegében Putyin egyik bábja.

„Nagyon károsnak tartjuk a magyar miniszterelnök megnyilvánulásait. Nem érti, mi történik a világban és különösen a most is zajló háborúban. Ennek az a következménye, hogy nyilatkozataival rombolja a közös európai értékeket. Ez Ukrajna szempontjából egyáltalán nem fontos,

hiszen Orbán semmiképpen sem tekinthető globális politikai szereplőnek, így nincs hatása a nemzetközi politikai folyamatokra és szabályokra.

Orbán egy lokális politikus, aki nem tesz mást, mint szóról szóra megismétli az orosz propagandaszövegeket. Ezzel közvetlen kárt okoz Magyarországnak. Nem értem, hogy miért teszi, amikor hallgathatna is”

– nyilatkozta az ukrán elnöki tanácsadó, aki szerint a magyar kormányfő személyes érdekei miatt az orosz elnököt pártolja, közvetlenül érdekelt abban, hogy Putyin hatalmon maradjon. Kijelentette továbbá azt is, hogy

„Orbán azonnal letérdelne, ha Oroszország ezt követelné tőle”,

Ukrajna azonban azért harcol, hogy szabad maradhasson.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!