Ezt nem teszik zsebre – Beolvastak Orbánéknak a botrányos döntésük miatt!

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, a kormány részéről Varga Mihály pénzügyminiszter tette egyértelművé, hogy magukra hagyják a nyugdíjasokat a bajban, nem lesz rendkívüli nyugdíjemelés!

A nyugdíjemelés elmaradása a kormány érzéketlenségének netovábbja – értékelte a döntést a Magyar Szocialista Párt, ami már hónapokkal korábban rámutatott, hogy a brutális orbáni-infláció miatt, szükségszerű lenne egy januárig visszamenő 3 százalékos kiegészítő nyugdíjemelés, „hiszen egy felelős kormány törődik a rászorulókkal”.

Az ellenzéki párt a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében kiemeli:

a kormány idáig is teljesen érzéketlen volt a nyugdíjasokkal szemben, hiszen nem gondoskodott a nyugdíjak értékállóságáról.

Az elhibázott gazdaságpolitika eredményeképp továbbra is Európa-rekorder a hazai infláció, ezt pedig a kiskeresetűek, a kisnyugdíjasok, a gyermeküket egyedül nevelők, valamint a közmunkások érzik meg a legerőteljesebben – véli a szocialista párt.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a novemberi visszamenőleges nyugdíjemelést kötelessége lenne végrehajtani a kormánynak, hiszen jelenleg Magyarországon 465 ezer nyugdíjasnak kell havi 120 ezer forintnál kevesebb nyugdíjból megoldani a kiadásokat. Ez azt jelenti, hogy a fizikai megélhetési minimum alatti jövedelemmel rendelkeznek.

A tavalyi jövedelmi adatokat tekintve pedig elmondható, hogy közel 1 millió embernek kell havi 60 ezer forintból megoldani a megélhetést.

A párt szerint amíg a magyar társadalom jelentős része a megélhetésért küzd, addig az Orbán-kormány amin tud, nyerészkedik, valamint a számukra fontos – a társadalom szempontjából fölösleges – beruházásokra korlátlan mennyiségű pénzt költ.

„A januári nyugdíjemelést régen felzabálta az infláció, ezért javasol az MSZP azonnali, 3 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést, melyet januárig visszamenően meg kellene kapnia a nyugdíjasoknak!” – hangsúlyozta bejegyzése végén Korózs Lajos.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!