Szégyen! Novák Katalin megjelent és kitört a botrány!

Nyílt levélben kellett magyarázkodni a magyar államfő miatt!

Óriási botrányt okozott, hogy a ruandai Kigaliban tartott Women Deliver konferenciára Novák Katalin magyar államfőt is meghívták – értesült az rtl.hu. A rendezvény a világ egyik legnagyobb nemek közötti egyenlőséggel, szexuális egészséggel és reprodukciós jogokkal foglalkozó konferenciája.

Novák Katalin jelenléte és beszéde azért váltott ki felháborodást, mert teljesen más nézeteket vall a női jogokról, mint a konferencia résztvevői!

A botrány méretéről sokat elárul, hogy a Women Deliver elnöke és ügyvezető igazgatója, dr. Maliha Khan kénytelen volt közleményt kiadni, amelyben Novák Katalin meghívása miatt magyarázkodik. Ebben az írja: a szervezéskor „minden államfő és kormányfő közreműködését kérte, bár nem értettek egyet azzal a döntéssel, hogy Nováknak is fellépési lehetőséget is biztosítottak.”

Novákra még családügyi miniszterként hozott intézkedései, a magyarországi abortusz-szabályozás és a melegellenes törvény miatt akadtak ki!

A Women Deliver vezetője szerint amit Novák képvisel, az nagyon kevés ponton egyezik azzal, amit a Women Deliver a női jogok terén szeretne elérni. Ezzel gyakorlatilag megtörtént az a csúfság, hogy a konferencia főszervezője lényegében elhatárolódott a magyar köztársasági elnöktől. Khan hangsúlyozta: a Women Deliver álláspontja a nemek közötti egyenlőség és a nők jogainak előmozdítása terén rendíthetetlen és egyértelmű. Szerinte Novák Katalin jelenléte a megnyitó ünnepségen nem tükrözi és nem is fogja megváltoztatni az ezen értékek melletti elkötelezettségüket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!