Hajmeresztő lépés tettek Orbánék miközben spórolásra intenek mindenkit!

MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Brutális megszorítások, recesszió, adóemelések, elértéktelenedő forint és rekordmagas infláció. Ezekkel lehetne jellemezni az Orbán-kormány okozta válságot, ami megnehezíti a magyarok életét, azonban az elit még mindig nem húzta be a kéziféket!

Kiderült, hogy az állam – bár spórolásra szólította fel a lakosságot – magán mégsem akar egy fillért se spórolni,

ugyanis bruttó 190 milliárd forintot tervez elkölteni jármű vásárlásra!

A HVG cikke szerint, a meghívásos közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság írta ki, melynek keretében 18500 járművet szeretnének vásárolni három részletben.

A portál kiemeli, hogy az autóbeszerzésre szánt adómilliárdok nagyjából annyit tesznek ki, mint amennyivel Mészáros Lőrinc gazdagodott tavaly, illetve nagyjából ennyibe került a 4-es metró beruházás fele.

És, hogy miből fogja mindezt finanszírozni az Orbán-kormány? Természetesen a mi pénzünkből, ugyanis ennyi extra bevételre tesz majd szert az állam, az üzemanyagok jövedéki adójának emelésből.

A 4 éves keretmegállapodás részletei:

  • bruttó 76,2 milliárd forint 7500 db személy- és haszongépjármű vásárlására, általános kormányzati feladatok ellátása céljából,
  • bruttó 38,1 milliárd forint 3500 db tisztán elektromos autót vásárlására, melyek szintén kormányzati feladatok ellátását szolgálják,
  • illetve újabb bruttó 76,2 milliárd forint rendvédelmi, honvédelmi és más készenléti szervek gépjárműbeszerzésére.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!