Újabb elhibázott lépést tett a kormány, mely tovább növelheti a válságot!

Gulyas Kormanyinfo

Hiába látja úgy a kormány, hogy működnek az élelmiszerárstopok, most mégis annak kivezetéséről született döntés!

Az újabb elhibázott orbáni lépést Gulyás Gergely jelentette be, aminek értelmében

augusztus elsejével teljesen megszűnik az élelmiszerárstop!

Az MSZP szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben – uniós szinten még mindig hazánkban a legmagasabb az infláció – a kormánynak inkább az élelmiszereket drágító különadókat kellene kivezetnie, nem pedig az árstopot!

Bár a kormány az árstop kivezetésével egyéb intézkedéseket is bejelentett, mint például a boltok kötelező akciózását az érintett termékekre, ezek nem jelentenek majd érdemi segítséget a magyar családoknak.

A folyamatos, nagymértékű infláció mellett a kormány hosszú idő óta nem képes megemelni a pedagógusok bérét, és a nyugdíjasok sem számíthatnak évközi nyugdíjkorrekcióra – írja az ellenzéki párt a közösségi oldalán, mely hozzáteszi, hogy Európában Magyarországon van a legmagasabb infláció, a pénzromlás jelentős mértéke mellett a megélhetési válság is nálunk a legsúlyosabb.

Az MSZP szerint ahelyett, hogy kivezetik az árstopokat, azt inkább fent kellene tartani mindaddig, amíg nem csökken számottevően az infláció. Emellett 5 százalékra kellene csökkenteni az élelmiszerek és a lakossági energiahordozók áfáját, és be kellene vezetni az élelmiszer-bankkártyát, melyet a legrászorultabb családok kapnának.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!