Nem adjuk a jövőnket! – Diákok ezrei vonulnak ma utcára Orbánék ellen!

Képünk a 2022. szeptember 2-án lezajlott itüntetésen készült. Fotó: Csomor Ádám | Forrás: Népszava

A több mint ötszáza napja tartó ellenállás, melyet diákok és tanárok vívnak az oktatási rendszer égbekiáltó problémáival szemben, újabb mérföldkőhöz érkezik, ugyanis június 16-án tárgyalja az Országgyűlés a státusztörvényt!

A “kordonkormány” álegyeztetésekkel próbálta a demokrácia látszatát erősíteni, azonban a bosszútörvény, melyet Orbánék a tanárok tiltakozásainak reakciójaként nyújtottak be, lényegileg semmit sem változott.

A tanárok kiszolgáltatott helyzete súlyosbodna, ugyanis átvezényelhetők lennének a pedagógusok, megtiltanák nekik, hogy kritizálják az oktatási rendszert, és még a személyes elektronikai eszközeiket is átvizsgálhatnák – csak, hogy néhány példát említsünk a törvényjavaslatból.

Ha ezt a Parlament megszavazza – és a kormánypárti többség szinte biztos, hogy el fogja fogadni –

akkor nagyjából 5000 tanár nyújtja be azonnal a felmondását,

ami még a mostaninál is elviselhetetlenebb helyzetbe sodorja a magyar oktatást, ezzel egyidőben több ezer fiatal diáknak csorbítanák a tanuláshoz való jogát.

Az Egységes Diákfront a státusztörvény elfogadása ellen újabb nagyszabású tüntetést szervez június 16-ra 17 órai kezdéssel a Kossuth térre, ahova nyílt levélben hívták meg az ellenzéki pártokat is!

Közleményükben azt írják, hogy az ellenzék ne vegyen részt a kormány hazaárulásában, utasítsák el a bosszútörvényt és álljanak ki közösen a magyar oktatásért!

“Ahhoz, hogy a kormány meghallja a pénteki tüntetésen a hangunkat, szükségünk van minden emberre, diákra, szülőre, pedagógusra, pártszimpatizánsra oldaltól függetlenül.

Arra kérjük a politikai pártokat és a támogatóikat, hogy jöjjenek ki a pénteki tüntetésre, mert oktatás nélkül nincs jövőnk. Arra kérjük az ellenzéki frakciókat, hogy hosszú idő után először közösen álljanak ki egy ügyért, mert az oktatás kérdése mindannyiunk jövőjét befolyásolja.” – áll az Egységes Diákfront közleményében, mely kiemeli, hogy a kormánypárti frakciókról már lemondtak, ugyanis a fideszes és KDNP-s képviselők folyamatosan bizonyítják, hogy bármilyen morális, lelkiismereti korlát nélkül készek Orbán Viktor utasításait követni a magyar nemzeti érdekekkel szemben is, de számítanak azokra a kormánypárti szavazókra, akiknek fontos a haza jövője, fontos az ország gazdasági fejlődése, akik azt szeretnék, hogy Magyarország a következő évtizedekben egy sikeres és boldog ország lehessen!

Tüntetés június 16-án pénteken a Kossuth téren, gyülekező 17:00-tól!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!