Rendkívüli fordulat: Orbán ellen fordult a bíróság!

Fotó: Népszava

Orbán Viktor teljes nyugalomban lehetett, hogy Polt Péter eltussolta a pisai kiruccanásával kapcsolatos visszaélést, azonban a bíróság beintett nekik!

Mint ismert, a miniszterelnök Egyiptomban tett hivatalos látogatása után, hazafelé jövet utasította a honvédségi Airbus utasszállítót, hogy tegyen egy 1000 kilométeres kitérőt, hogy ő és felesége Toszkánában szállhasson ki.

Az ügyben Hadházy Ákos tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, ugyanis Orbán magánutas kitérője közel 4 millió forintjába került az adófizetőknek, csakhogy a Polt Péter vezette ügyészség mindenféle vizsgálat nélkül, nevetséges indoklással megtagadta a nyomozást.

A bíróság azonban most Polték elutasító határozatát hatályon kívül helyezte,

és utasította az ügyészséget, hogy nyomozzanak Orbán pisai kiruccanásának ügyében!

Hadházy bejegyzésében kiemeli, hogy hasonlóra korábban nem volt lehetőség, ha valamire Polt azt mondta, hogy nem nyomoznak az ügyben, akkor valóban nem is indult vizsgálat, “azonban az EU-s pénzekért kuncsorgó kormány vállalta, hogy bevezeti azt a jogorvoslati utat, hogy korrupciós ügyekben a nyomozást megtagadó határozat bíróság elé vihető”.

Így születhetett meg az első olyan bírói döntés, mely hatályon kívül helyezte az ügyészségi határozatot, és nyomást tud gyakorolni Poltékra.

Ha Magyarország is csatlakozna az Európai Ügyészséghez, akkor sokkal több esetben indulna valódi nyomozás, és nem tudnák a szőnyeg alá söpörni a kétes ügyeket – ezért sem akarhatnak Orbánék a független uniós szervezethez tartozni.

Bár a mostani bírói döntés egy mérföldkő, azonban az ügyészségnek számos lehetősége van a nyomozás elszabotálására. Az, hogy egy nyomozást megindítanak, nem jelenti, hogy azt valóban, a szakma szabályai szerint fogják lefolytatni. Sokkal valószínűbb, hogy évekig tologatják majd az aktákat, hogy aztán pár év múlva eredménytelenül zárják le a “vizsgálatot”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!