Váratlan hír érkezett! Orbán kezéből kicsúszott az irányítás

Kezdhetnek gondolkodni a kormányfő utódján.

Ahová Orbán Viktor tart, oda már a saját hívei sem követik. Ez derül ki abból a felmérésből, amit a Medián készített a HVG megbízásából. Eszerint szinte hatástalan a kormány brüsszelezése, a többség ugyanis úgy látja, „általában véve az országban” rossz irányba mennek a dolgok. Ráadásul

hiába szidja Orbán Brüsszelt, az emberek háromnegyede kizártnak tartja, hogy a kormányfő kiléptesse Magyarországot az EU-ból!

Az, hogy Orbán sikerpropagandája csődöt mondott, abból is látszik, hogy a szavazópolgárok csaknem háromnegyede úgy vélekedik: az ország gazdasági helyzete az elmúlt egy évben kedvezőtlenül változott. Egészen pontosan 46 százalék szerint „sokat” és további 26 százalék szerint „valamennyit” romlott a helyzet. De a legdurvább üzenet az, hogy a május végén készült közvélemény-kutatásban az áll:

a megkérdezettek 27 százaléka gyengének, csaknem 25 százalék pedig nagyon gyengének tartja az Orbán-kormány teljesítményét.

Ugyanakkor Orbán Viktor EU-ellenes szólamai abszolút hatástalanok: megkérdezettek négyötöde továbbra is támogatja Magyarország uniós tagságát. Az EU-tagságot támogatók többsége minden társadalmi-demográfiai csoportban jelentős: a legnagyobb a felsőfokú végzettségűek (95 százalék), a 30 évesnél fiatalabbak (94 százalék), valamint a Budapesten élők (91 százalék) körében.

Az is figyelmeztető tény a Fidesz és Orbán Viktor számára, hogy az embereknek már csak a 38 százaléka véli úgy, hogy jobb lenne, ha maradna a mostani kormány (12 százalék nem nyilatkozott). Ezzel szemben

minden második szavazópolgár azt mondja: a következő választás után kormányváltást szeretne!

Ilyen eredmények után nem lenne meglepő, ha a Fidesz vezetésének legfelsőbb szintjein azon kezdenének gondolkodni, hogy vajon érdemes-e még követni Orbánt tovább a szakadékba, vagy tegyenek lépéseket a félreállítására.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!