Úgy köszöntötte fel Orbánt az USA nagykövete, mintha egy beteget nyugtatna!

A fideszes táboron kívül mindenki ezen röhög!

Nem rakja ki az ablakba Orbán Viktor azt a születésnapi köszöntést, amit David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete küldött neki a Twitteren. Mint köztudott, a Fidesz-kormánynak enyhén szólva is feszült a viszonya az USA külképviseletének vezetőjével, aki többször is éles kritikát fogalmazott meg a kormány oroszbarátságával kapcsolatban. Nos, ezek után

az amerikai nagykövet úgy köszöntötte fel Orbánt, mintha egy beteget nyugtatna, amikor azt írta neki: „csak nyugodtan”, vagy röviden „nyugi”!

0531 Tweet Pressman

A dolog előzménye, hogy Orbán Viktor a legutóbbi évértékelőjében a nevére utalva Présemberként hivatkozott Pressmanre, és arról is beszélt, hogy a nagykövet bele akarja préselni Magyarországot a háborúba. A nagykövet tehát Orbán beteges rettegését figurázta ki, amikor a születésnapi köszöntőben azt írta, hogy „no pressure”. Erre egyértelműen utal egyébként a poszt alatti „nyomásgyakorló” hashtag is.

A „no pressure” kifejezés eredetileg olyasmit jelent, hogy „csak nyugodtan”, „nincs gond”, de ironikus értelemben is használják, ha egy stresszes, ideges embert próbálnak azzal lehiggasztani. És bár a miniszterelnök humorérzéke szűk keretek között mozog, azt

még Orbán is megérthette, hogy az amerikai nagykövet most nem csak kiröhögte, hanem elegánsan nevetségessé is tette őt.

Pressman rutinos diplomataként valószínűleg jól tudja, hogy Orbán Viktor számára az a legfájóbb, ha kinevetik. Éppen ezért nagy a valószínűsége, hogy a miniszterelnök már ki is adta a feladatot a kommunikációs stábjának: találjanak ki valami frappáns választ, amivel majd alkalomadtán visszaszúrhat.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!