Jön az újabb akkumulátorgyár Magyarországra – Vajon most melyik várost szívatja meg a kormány?

Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kínai kormányfő a pekingi Nagy Népi Csarnokban tartott találkozójukon 2017. május 13-án Fotó: Thomas Peter / MTI/EPA

A Portfolio szerint újabb kínai akkumulátoripari beruházás települhet Magyarországra!

Amit már biztosan tudni, hogy 2 millió euró bejegyezett tőkével megalapították a hongkongi CHR Grouphoz tartozó magyarországi leányvállalatot.

A társaság fő tevékenysége az akkumulátor és szárazelem gyártás lesz!

A cégbírósági rendszerbe történő bejegyzést március 30-án kezdeményezték, ahol egy elírás miatt a cégnév módosítását is kérvényezték, azonban az akkumulátoripari beszállítóként működő társaság beruházását még sem a magyar kormány, sem pedig a társaság nem jelentette be.

A lap kiemeli, hogy több minden is arra utal, hogy egy nagyon komoly befektetést készül végrehajtani a cég, az alapító okiratból pedig az derül ki, hogy fő tevékenységük az akkumulátor és szárazelem gyártás lesz, illetve ipari villamos gépek javításával, hulladék újrahasznosítással, gépjárműalkatrész-nagykereskedelemmel is foglalkoznak majd.

Azt egyelőre még nem sikerült kideríteni, hogy hol telepednek le, hol épülhet majd meg egy újabb akkumulátorgyár,

ugyanis jelenleg még egy budapesti belvárosi irodába vannak bejegyezve, ami főként kínaiaknak segít a vállalkozásuk létrehozásában, könyvelésében.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!