Brüsszelben Orbán nagyon durva megalázására készülnek!

Ilyet eddig még senkivel sem csináltak az EU-ban!

Európai illetékesek egyre jobban aggódnak amiatt, hogy Orbán Viktor és kormánya veszi át jövő év második felétől a soros EU-elnökséget – értesült a HVG.hu a Süddeutsche Zeitung írása alapján. Mint ahogy azt mi is megírtuk, az

EP-képviselők igyekeznek meggátolni, hogy magyarország vezesse fél évig az EU-t, mert orbánék ott tartanak be a közös döntéseknek, ahol csak tudnak!

Még sosem fordult elő, hogy az Európai Parlament alkalmatlannak nyilvánított volna egy tagországot a feladatra – most azonban ez is előfordulhat. Daniel Freund a német zöldek nevében úgy gondolja, ha nem sikerül a magyar elnökséget megakadályozni, akkor

Orbánt ki kell tiltani az uniós parlamentből! Ez persze rendkívül megalázó lenne

a magyar miniszterelnök számára, de Freund szerint nem szabad az autokratákat szereplési lehetőséghez juttatni, velük törvényekről tárgyalni. Így ugyanis ez az elnökség nem tud működni.

A német liberálisok is eléggé sarkos véleményt fogalmaztak meg a Fidesz-kormánnyal kapcsolatban. Egyik EP-képviselőjük úgy fogalmazott:

a magyarokra bízni az EU elnökségét olyan lenne, mintha az iskolában azt választanák meg igazgatónak, aki a suliudvaron rendszeresen veri a többieket.

Brüsszelben ma már egyöntetű vélemény, hogy Orbán elveszi az EU pénzét, miközben ostorozza a közösséget, ráadásul visszaél a vétójoggal, hogy előnyöket zsaroljon ki magának.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!