Meginoghat Orbán széke – Hatalmas a baj és ezt már nem tudják tovább titkolni!

Fotó: Northfoto

A kormány képtelen kezelni azt a gazdasági válságot amibe vezette az országot, így most saját korábbi ígéretüket is meg kell, hogy szegjék, de úgy tűnik még ez sem elegendő ahhoz, hogy orvosolják a problémákat!

A kormány 2022-ben azzal az ígérettel vezette be a különadókat, hogy azokat 2 év múlva, 2024-ben teljesen ki is vezetik, most azonban a jelek szerint csak az adók kivezetésének elkezdése fog megkezdődni.

A pénzügyi szektortól például a jelenlegi 264 milliárd helyett még 2024-ben is 132 milliárd forintot szedne be a kormány, a gyógyszercégektől 32 milliárdot, míg az energiaszektortól 716 milliárd helyett 513 milliárd forintra számítanak.

Bár ezek mindegyikét csökkentette a kormány, ez azonban így is csak fél siker, ugyanis Orbánék korábban azt ígérték, hogy 2024-ben visszavonják a különadókat (ami árcsökkenéseket is eredményezhetett volna a fogyasztók irányába),

ráadásul a kiskereskedelmi szektort tovább szivatja a kormány, mivel onnan 205 milliárd helyett már 249 milliárdot várnának a Költségvetési Tanács által megismert tervezett szerint.

“Összességében tehát a kormány 2022 nyári, eredeti ígéretével szemben nem vezeti ki az átmeneti időszakra, 2 évre kivetett extraprofitadókat (vagyis megemelt különadókat), csak bizonyos szektorok kapnak könnyítést az idei évhez képest. Ezzel tehát nem teljesíti az Európai Bizottságnak tett tavaly decemberi ígéretét, amit a helyreállítási tervében vállalt Magyarország. Érdekes lesz látni, hogy ezek az extraprofitadók milyen jogcímen maradnak bent az adórendszerben, vagyis, hogy jogilag/technikailag kivezeti-e őket és más jogcímen hozza vissza, hogy látszólag teljesüljön a Bizottságnak tett vállalása.” – áll a 444.hu cikkében.

A Tanács azt külön kiemelte, hogy jövőre nem fog elég pénz jutni például gyermekétkeztetésre; az egészségügyre, azon belül a járó- és fekvőbetegek szakellátására 2,6 százalékkal kevesebbet szánnak, gyógyszer-finanszírozásra ugyanannyit mint idén, míg a háziorvosi ellátásra egy minimálissal, 1,1 százalékkal többet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!