Itt a piros, hol a pirost játszik a nyugdíjakkal a Fidesz-kormány!

Erről minden nyugdíjasnak tudnia kell!

Döbbenetes és riasztó, amit a nyugdíjakkal csinál a Fidesz-kormány! A jövő évi költségvetésből ugyan kiderül, hogy mekkora összeget terveznek kifizetni a nyugdíjasoknak, ám a rossz hír az, hogy ezeket a számokat már tavaly sem tartotta be a Fidesz kormány! Például

tavaly nyugdíjprémiumra 68,5 milliárd forintot különített el a Fidesz-kormány, de csak 23,5 milliárdot fizettek ki!

Amikor pedig azt kérdezték tőlük, mégis hová tűnt a nyugdíjasoknak szánt keretösszegből 45 milliárd forint, Orbánék egyszerűen nem válaszoltak. Pedig a tavalyi 68, 5 milliárd forintos nyugdíjprémiumra szánt összeggel is büszkélkedtek Orbánék, ünnepeltették is nagy hangon magukat. Ám amikor nyugdíjprémiumot kellett fizetni,

a Fidesz csak a keretösszeg egyharmadát utalta ki a nyugdíjasoknak! Fejenként 10 ezer forinttal szúrták ki az idősek szemét!

Ugyanakkor a pénz ott volt az államkasszában, csakhogy Orbánék egyszerűen visszatartották azt, nem adták oda a nyugdíjasoknak!

Hiába követelte a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) azt, hogy a megtakarított pénzből idén márciusban az alacsony nyugdíjjal rendelkezők kapjanak 50 ezer forintos egyszeri kiegészítést. A Fidesz-kormány ezt meg sem hallotta.

Azóta sem tudni, mire költötték Orbánék a nyugdíjasoktól visszatartott több tízmilliárd forintot!

A tavaly történtek alapján nagy az esély arra, hogy jövőre is valami hasonló fog történni. A Fidesz-kormány egy éven át ünnepelteti magát, hogy mennyi pénzt különített el a nyugdíjasoknak, majd 2024 végén suttyomban ebből is visszatartanak pár tízmilliárdot. Szerintük ez ügyes kommunikáció, a nyugdíjasok szempontjából viszont aljas átverés!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!