Most van nagy baj – Foghatják a fejüket a kormánypárti politikusok!

Úgy tűnik továbbra sincs előrelépés az uniós források hazahozásának ügyében, ez pedig már komoly fejfájást okozhat Orbánéknak, akik újabb és újabb határidőkkel hitegetik a választóikat!

Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa úgy látja, hogy bár tett lépéseket a magyar kormány a több ezermilliárd forintnyi forrás lehívásának érdekében,

azonban még közel sincs a célhoz Magyarország, így a támogatások továbbra is befagyasztva maradnak!

Hahn szerint nincs kitűzött konkrét határidő, így elképzelhető, hogy a Magyarország elleni eljárás és a visszatartott források ügye átcsúszik 2024-re, az európai parlamenti választások utánra.

“Még nagy kérdések várnak megoldásra, ezért közel sem vagyunk még a célnál” – idézte az EU költségvetési biztosát az Euronews, majd kiemelték, hogy Hahn szerint a magyar kormány még nem felel meg az elvárásoknak.

“A labda a magyar oldalon van, a magyaroknak kell döntést hozniuk, nem csak bejelentéseket tenni. Mi csak ezeket tudjuk majd kiértékelni”

Hahn szerint semmilyen titokra nincs szükség a pénzek felszabadításához: vagy teljesítik a feltételeket, vagy nem;

“Eddig azonban nem teljesítették a feltételeket azon a szinten, amit mi elvárunk”

– fogalmazott Johannes Hahn.

A költségvetési biztos nyilatkozatában cáfolta a magyar kormány azon állításait is, miszerint az EU menet közben változtatott volna az elvárásain. Hahn kiemelte, hogy a Bizottság már az eljárás legelején világosan elmondta, hogy mik az elvárásaik, ezek pedig nem változtak időközben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!