Úgy tűnik, nagyon megszívatják Pintér Sándort!

Csapdába került a belügyminiszter.

Pintér Sándor olyan helyzetbe került, amiből nem igazán tud jól kijönni. A belügyminiszter egyeztetésre hívta valamennyi parlamenti pártot e hét szerdára a pedagóguséletpálya-törvényről, most azonban

úgy tűnik, az MSZP nagyon megszívatja Pintért, mert a tárgyalásra beviszik a Pedagógus Szakszervezet képviselőjét!

A Népszava értesülése szerint Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke és a parlamenti kulturális bizottságának alelnöke közleményben jelentette be: minden alkalmat kihasználnak, hogy segítsék felerősíteni a tiltakozó diákok és pedagógusok hangját. Ezért részt vesznek szerdán a Belügyminisztériumban az oktatásról zajló egyeztetésen, ugyanakkor azt is világossá tették, hogy szerintük semmi szükség a pedagógusi státusztörvényre.

Az MSZP szerint a kormánynak a szakszervezetekkel kellene megállapodnia, nem a pártokkal, ezért a tanárok képviselőjével mennek a tárgyalásra!

A szocialistákhoz a DK is csatlakozott, ők ugyancsak közleményben jelezték, hogy ők meg az Egységes Diákfront képviselőjével érkeznek a BM-be. Szerintük ha a diákok képviselője Pintér Sándor szemébe mondhatja a fiatalok véleményét a bosszútörvényről, akkor a DK is ott lesz az egyeztetésen, de ha nem engedik be, akkor a DK sem megy be.

Az MSZP húzása, miszerint viszik magukkal a tiltakozók képviselőit, úgy tűnik, keresztülhúzza a belügyminiszter tervét arról, hogy a pártokkal való tárgyalással szembeállítsa a tanárokat és a diákokat az ellenzékkel. Sőt,

ebben a helyzetben Pintér Sándor komoly csapdába került!

Ha ugyanis nem engedik be a tárgyalásra a tanárokat és diákokat, azzal azt demonstrálják, hogy a Fidesz-kormány nem hajlandó sem tárgyalni, sem pedig megállapodni. Ha viszont a pedagógusok és a fiatalok bemehetnek az egyeztetésre, az ő véleményüket a belügyminiszter egészen biztos nem fogja zsebre tenni.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!