A világ szégyene lehet Magyarország a pápa ellen felhergelt fideszes tömeg miatt!

Fotó: Népszava

Bayer Zsolt gazembernek nevezte a pápát. Ezek után mi várható a Kossuth térre küldött híveitől?

A világ szégyenévé válik-e Magyarország, vagyis kifütyülhetik-e Ferenc pápát a Fidesz hívei? Ez a kérdés sajnos nagyon is aktuális, hiszen Orbán Viktor propagandistái már hosszú ideje hergelik a fideszes szavazókat a katolikus egyházfő ellen:

Bayer Zsolt korábban demens vénembernek, gazembernek nevezte Ferenc pápát,

Bencsik András pedig kijelentette: a pápa „keresztényellenes magatartást folytat”, mellyel „súlyos kárt okoz a keresztény világnak.” Mindezek után a napokban Bayer a műsorában arra buzdította a híveit, hogy legyenek ott minél többen a Kossuth téren a szentatya által tartott misén. Szó szerint ezt mondta: „Egyre többen keresnek minket az elmúlt hetekben-hónapokban, hogy mikor tartunk békemenetet […], tartsunk már egy békemenetet. 30-a délelőtt legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, úgyhogy várjuk szeretettel önöket.” Bayer később tagadta, hogy békemenetet hirdetett volna, szerinte ő csak azt mondta, hogy „hogy legyenek ott nagyon sokan.” Ám akárhogy is van, adódik a kérdés: vajon miként fog viselkedni a Bayer által a pápa ellen felhergelt tömeg?

Kifütyülhetik-e a fideszesek a pápát, ha az egyházfő olyasmit mond, ami ellenkezik az Orbánék által hirdetett nézetekkel?

Ne legyenek kétségeink: ha ez megtörténne, azzal Magyarország nagyon hosszú időre kiiratkozna a kultúrnépek sorából. Ezért is fontos, hogy minderről már a pápalátogatás előtt beszéljünk.

Az ugyanis szinte borítékolható, hogy a pápa beszéde nem fog egybeesni azzal, amit a fideszes propaganda mostanában sulykol. Mint azt a 444.hu is megírta,

több olyan kérdés is van, amiről Ferenc pápa és az Orbán-kormány radikálisan mást gondol.

A Szemlélek nevű keresztény portál például hirdetésekben közöl olyan pápai idézeteket, amelyek szerintük elősegítheti a párbeszédet, de közben tudható, hogy a Fidesz szavazói egészen másként vélekednek ezekről. Nagy kérdés, hogy vajon miként reagálnak a Bayer Zsolt által feltüzelt fideszes hívek, ha Ferenc pápa megismétli egyik korábbi véleményét, mely szerint „a nemzeti populizmus egyik fantazmagóriája a keresztény többségű országokban, hogy megvédi a »keresztény civilizációt« a vélt ellenségektől.” Vagy hogy „azzal a gyengédséggel kellene a püspököknek a melegek felé fordulni, ahogy Isten bánik a népével.” És vajon

mit csinálnak az oroszbarátságra nevelt fideszesek, ha Ferenc pápa idéz az ukrán népnek írt leveléből, mely szerint „a ti fájdalmatok az én fájdalmam”?

Vajon a keresztényi érzés vagy a párthűség lesz az erősebb azokban, akiket Bayer Zsolt és a többi propagandista a pápa ellen hergelt? A szentatya esetleges kifütyülése óriási szégyene lenne Magyarországnak, de persze az is elképzelhető, hogy Orbán propagandistái már erre is készítik a magyarázatot, amelyben a „balliberális provokátorokra” kenik a saját híveik által okozott gyalázatot.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!