Megadták a kegyelemdöfést a kormánynak – Tömegével fordulhatnak el Orbánéktól a híveik!

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a kormánypropaganda csődöt mondott, már a fideszes szavazók jelentős része is úgy látja, hogy az inflációs válság a kormány gazdaságpolitikája miatt alakult ki Magyarországon – erről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Ezt erősítheti meg az Eurostat legfrissebb, márciusi inflációs kimutatása, melyből egyértelműen kiolvasható, hogy hazánkban volt a legmagasabb az éves pénzromlás!

Nyilván az árdrágulás folyamatához hozzájárul az orosz-ukrán háború is, de a magyarországi rekord infláció oka egyértelműen a Fidesz-kormány rossz gazdaságpolitikájának számlájára írható!

Az Eurostat márciusra vonatkozó éves inflációs adatsora jól prezentálja, hogy Magyarország egyértelműen a legrosszabbul teljesítő uniós tagállam. Luxemburgban volt a legkisebb az árdrágulás mértéke (mindössze 2,9 százalék), őket követi Spanyolország (3,1 százalék) és Hollandia (4,5 százalék).

A legmagasabb inflációt Magyarország hozta össze, márciusban az éves pénzromlás mértéke elérte a 25,6 százalékot,

ami messze több, mint a második legrosszabbul teljesítő tagállam, Lettország inflációs adata (17,2 százalék).

342369581 566726351958582 5912689068594427661 n
Forrás: Facebook.com / Eurostat

Az márciusi infláció uniós átlaga csupán 8,3 százalék, míg az eurozóna tagállamainak pénzromlási átlaga 6,9 százalék.

Ezek az adatok tehát rávilágítanak, hogy a kormánypropaganda által hangoztatott “brüsszeli szankciók” csak minimális részben járultak hozzá a magyarországi rekordmagas inflációhoz, azért leginkább csak a kormány rossz politikája tehető felelőssé!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!