Erre senki sem számított – A szemünk előtt omlik össze a kormánypropaganda!

Hiába szajkózza a kormány és lakájmédiája folyamatosan a szankciós inflációról szőtt elméletüket, azt már a Fidesz szavazótábora is egyre kevésbé hiszi el – derül ki Publicus Népszavának készített felméréséből.

A kormány annak érdekében, hogy ne őket okolják az Európa-rekorder inflációért, beizzították a propaganda-gépezetüket és útnak indították a szankciós inflációról szóló meséjüket – ami érdekes módon egyedül Magyarországot sújtja az egész Európai Unióban!

Az emberek először elhitték, hogy ez állhat a magas árak hátterében, azonban mára szinte teljesen elolvadt annak hatása és újból a kormány került a célkeresztbe!

A Publicus Research március 30. és április 4. között készített felméréséből kiolvasható, hogy a megkérdezettek 83 százaléka szerint a gyenge forint felelős az élelmiszerárak emelkedéséért (ez az arány március elején még csak 75 százalék volt); azonban ami igazán sokkoló lehet Orbánék számára, hogy míg március elején a választók 65 százaléka gondolta úgy, hogy az inflációs válság a kormány gazdaságpolitikája miatt van,

mára ez a szám elérte a 76 százalékot!

A drámai változásért azonban nem az ellenzéki szavazók a felelősek, ugyanis december közepén, március elején és április elején is 90 százalék feletti mértékben okolták a gyenge forintot és a kormány gazdaságpolitikáját a magas élelmiszerárakért. A kormánypárti szavazók azonban egyre kevésbé elnézőek a kormánnyal szemben, április elején már 68 százalékuk mondta, hogy a forint elértéktelenedése miatt van az élelmiszer-árnövekedés,

illetve 43 százalékuk már a kormány gazdaságpolitikáját hibáztatja!

Ez a változás azt is eredményezi, hogy egyre kevesebben vélik úgy, hogy a brüsszeli szankciók a felelősek az uniós rekorder élelmiszer-drágulásért. Míg március elején 63 százalék vélte így, mára már csak 43 százalék, ami 20 százalékpontos visszaesést jelent.

1384389
Forrás: Nepszava.hu

A mostani felmérés tehát egyértelműen azt mutatja, hogy hatástalan a kormánypropaganda, az emberek a valódi hibásokat -a kormányt – okolják a magas élelmiszerárak és a rekordmagas infláció miatt!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!