Rossz kormányzati intézkedések – Emiatt még a kormánypárti szavazók is berághattak Orbánékra!

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint februárban a magyarországi élelmiszer-infláció volt a legmagasabb az unióban, ehhez pedig nem a szankciók, hanem a magyar kormányzat intézkedései vezettek!

Az unió legtöbb tagállamában már mérséklődni látszik az élelmiszer-infláció, Magyarországon azonban még mindig rekordmagas a drágulás.

Februárban az uniós élelmiszerárak átlagos növekedése 19,5 százalék volt, Magyarországon ez a szám elérte a 47 százalékot!

A kormány háborús és szankciós inflációról beszél, azonban a valóság az, hogy ezek a rekordmagas drágulások egyedül az Orbán-kormány politikájának eredményei, ugyanis az alapvető élelmiszerekre kivetett ársapkát, már jóval a háború kirobbanása előtt, 2021 őszén bevezette a kormány!

Elemzők szerint a kiskereskedelmi szektort sújtó 4,1 százalékos különadó az egyik kormányzati intézkedés, mely növeli a hazai inflációs adatokat. Ennek megoldására tett javaslatot az MSZP, mely szerint egyrészt további termékekre kellene kivetni az ársapkát, másrész az alapvető élelmiszerekre kivetett, összesen több mint 31 százalékos adót el kell törölni, hogy adómentesek legyenek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!