Orbán dühönghet – Megsemmisíthetik a Vodafone megvásárlásáról szóló szerződést!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel próbált tisztább képet kapni a Vodafone megvásárlásának ügyében, melyet a magyar állam és a 4iG közösen vittek véghez még január elején.

Az állam az adásvételt a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nevű cégén keresztül bonyolította, mely megtagadta a szerződés és az átvilágításról szóló dokumentumok kiadását, így Tóth perre vitte az ügyet.

A Fővárosi Törvényszéken a Corvinus Zrt. védője azzal érvelt a dokumentumok kiadása ellen, hogy az egy több ezer oldalas angol nyelvű irat, melynek fordítása költséges lenne, ezt pedig a felperesnek kellene állnia.
A 444.hu cikkében kiemeli, hogy a Corvinus Zrt. az ellenkeresetében is utalt rá, hogy a szerződés és az átvilágítás is angol nyelven készült.

Az MSZP azonban felhívta rá a figyelmet, hogy a jogértelmezésük szerint a nemzeti vagyonról szóló törvény előírja, hogy az állami szerződéseket magyarul kell kötni, a magyar jog alapján, hogy vita esetén magyar bíróság járhasson el az ügyben!

Ha nincs magyar nyelvű szerződés, akkor ennek a követelménynek a Vodafone adásvételi szerződése nem tesz eleget, így azt semmisnek lehet tekinteni!

Tóth a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez fordult, hogy kiderüljön, van-e magyar szerződés, illetve abban az esetben ha nincs, akkor indítson pert a szerződés semmisségének kimondásáért, ugyanis a nemzeti vagyonról szóló törvény szerint a rendelkezéseibe ütköző szerződések semmisek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!