A DK utolérte a Fideszt!

Ennek a holtversenynek azonban nem igazán lehet örülni.

Gyurcsány Ferenc pártja utolérte a Fideszt – bár ennek egyelőre nem érdemes örülni. Az ellenzéki párt ugyanis abban került egy szintre Orbánékkal, hogy már a DK is zaklatásnak veszi, ha egy politikusuknak neki nem tetsző kérdést kap a sajtótól. És ebben semmi belemagyarázás nincs:

a DK közleményt adott ki arról, hogy egyik képviselőjüket a sajtó kérdésekkel zaklatta!

Ráczné Földi Judit azt sérelmezte, hogy a március 15-i rendezvényükön a HírTV és a Telex tudósítója odament hozzá, és kérdezni merészeltek tőle még azután is, hogy ő nem válaszolt.

Az újságírók azt szerették volna megtudni a nőtől, hogyan élte meg, hogy a parlamenti eskütétele után Gyurcsány Ferenc a kezét lefogva megölelte őt.

Felháborodott hangvételű közleményében Ráczné leírja, hogy a Telex újságírója az autóig kísérte, és „kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HírTv-s kollégája.”

A DK offshore-ozó képviselőjét saját bevallása szerint meglepte, hogy az újságírók kérdezni akarnak tőle.

Ráczné azt írja: „El sem akartam hinni, hogy ez megtörténik.” Mindezt abúzusnak, vagyis erőszaknak minősítette!

A DK-s közlemény címe ugyanis ez: „Abúzus a nemzeti ünnepen”. A képviselőnő  azt ugyan elismeri, hogy „a sajtó dolga, hogy kérdezzen” és hogy neki „politikusként sokkal többet kell tűrni”, de aztán mégiscsak oda lyukad ki: szerinte „elgondolkodtató”, hogy a sajtó miért ugyanazt kérdezi tőle.

Több mint harminc évvel a rendszerváltás után úgy látszik, a magyar politikusok még mindig nem értik, hogy a sajtó dolga a kérdezés.

Különösen szomorú és elgondolkodtató, hogy az elvileg a sajtószabadságért küzdő DK is meg akarja mondani, mit lehet kérdezni tőlük és mit nem.

Való igaz, hogy Ráczné korábban kinyilvánította, hogy ő nem élte meg erőszakként azt, hogy Gyurcsány Ferenc a kezét leszorítva a fülébe sugdosott, ám ugyanakkor az is igaz, hogy Görög Ibolya protokollszakértő szerint ez a mozdulat a pártelnök részéről „túlzottan bizalmas érintésnek tűnt”. A sajtó tehát joggal érdeklődhet a részletek iránt és

egy demokratikus politikus nem mondhatja azt, hogy az újságíró kérdezése zaklatás. Az ő dolga az, hogy válaszoljon.

Pláne akkor, ha a mozdulat, amiről kérdezik, egyáltalán nem az volt, amiről Gyurcsány Ferenc beszélt. A DK elnöke szerint ugyanis „Tüntetőleg megöleltük egymást, üzenve, hogy mindenki mehet a csudába!” A felvételen viszont

szó sincs ölelésről: Gyurcsány Ferenc a képviselőnő mindkét kezét leszorítja.

0316 Gyurcsany leszorit01

Ezt ölelésnek értelmezni ugyanolyan félreértés, mint az, ha a sajtó kérdezését valaki „zaklatásnak” vagy „erőszaknak” minősíti.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!