Erről jobb, ha ön is tud – Így intenek be Orbánék a nyugdíjasoknak!

A Fidesz magára hagyná azokat a kisnyugdíjasokat, akik a kormány hibái miatt nehéz helyzetbe kerültek a rekordmagas infláció és brutálisan megemelt rezsiárak által!

Az MSZP javaslatot nyújtott be, hogy minden nyugdíjas egységesen kapjon 205 ezer forintot 13. havi juttatásként, erre azonban a kormánypártnak az volt a reakciója, hogy a baloldal vette el ezt a plusz juttatást a nyugdíjasoktól.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azonban a közösségi oldalon kiemeli, hogy a Fidesz volt az, aki

  • megszavazta, hogy elvegyék és elköltsék csaknem hárommillió ember időskorra félretett, nyugdíjcélú megtakarítását;
  • támogatta a korhatár alatti nyugdíjak és a rokkantsági nyugdíjak megszüntetését, tönkretéve ezzel rengeteg rokkant ember életét;
  • igennel szavazott arra, hogy a vegyes indexálás eltörlésével kevesebb legyen az éves nyugdíjemelés;
  • támogatta a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését, a járulékok adóvá történő átalakítását, az önálló nyugdíjbiztosítási alap megszüntetését és az igazgatási rendszer szétzilálását;
  • ellenezte az MSZP javaslatait a nyugdíjak emeléséről, illetve azok igazságosabb elosztásáról!

A 13. havi juttatást eleve az MSZP-kormány vezette be és fizette évekig; mindaddig, amíg a 2008-as gazdasági világválság költségvetésre gyakorolt hatása miatt felfüggeszteni nem kényszerült,

a Fidesz-kormánynak pedig 11 éven át egyáltalán nem jutott eszébe, hogy visszaadhatná, egészen az országgyűlési választások előttig.

Tóth elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz-kormányzás 13. évében oda jutottunk, hogy a magyar nyugdíjasok többsége nem tud kijönni a nyugdíjából!

A nyugdíjasok szegénységi aránya Orbánék kormányzásának ideje alatt közel háromszorosára, 4,9 százalékról 13,65 százalékra nőtt!

Ma másfélmillió nyugdíjas kevesebbet kap, mint a 205 ezer forintos átlagnyugdíj, 320 ezren 100 ezer forintnál, több mint 130 ezren pedig 80 ezer forintnál is kevesebb havi nyugdíjat kapnak.

Az MSZP szerint az a méltányos, és a nyugdíjrendszer igazságtalanságát valamelyest mérsékelő lépés, ha a nyugdíjasok 13. havi juttatására rendelkezésre álló közpénzt most egyenlően az átlagnyugdíjnak megfelelő, 205 ezer forintos összegben kapja meg minden idős honfitársunk.
“A Fidesz rombolta le az időskori létbiztonságot. Segítsen legalább részben visszaállítani azzal, hogy képviselői a Parlamentben támogatják a javaslatunkat!” – írja bejegyzésében Tóth Bertalan.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!