A kormány alattomos lépése – Komoly akadályt gördítettek a tényfeltárások útjába!

Fotó: MTI/Beliczay László

A Semjén Zsolt nevéhez fűződő módosítás révén talán kevesebb ügyre derülhet fény a jövőben, ugyanis jelentősen megdrágították a tényfeltáró újságírók és a hatalmat valóban ellenőrizni akaró politikusok munkáját!

Hadházy Ákos a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a miniszterelnök-helyettes által benyújtott és elfogadott javaslat lehetővé tette, hogy

200 százalékkal megemelkedjenek az ingatlanok tulajdonosainak lekérdezései!

Az ellenzéki politikus kiemeli, hogy ami eddig 1000 forintba került, az január elsejétől már 3000 forintba kerül, ugyanis megszűnt a nem hiteles tulajdoni lap másolatának és a nem hiteles térképmásolatának lekérdezési lehetősége, így csak a drágább, hiteles másolatot lehet lekérdezni!

Ezzel a módosítással azonban nemcsak a tényfeltáró újságírók és egyes politikusok munkája, de sok állampolgár költségei is megnövekednek, hiszen a leggyakrabban használt, nem hiteles másolatok, csak a tájékozódást célzó lekérdezések jelentősen drágultak.

“A telekkönyvi kivonatok nélkül pl. lehetséges, hogy még nem tudnánk a Schadl ügyről sem (emlékezzünk rá, mekkora volt a titkolózás mindaddig, amíg Schadl lakásain nem találtam meg a vagyon zárlatára utaló bejegyzést), vagy nem sikerülhetett volna Kovács Gergelynek új bizonyítékot szereznie arról, hogy az Öveges programot Pokorni embere szervezte” – írja bejegyzésében Hadházy.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!