Elképesztő dologra derült fény – A legnagyobb válság kellős közepén lépték ezt meg!

Kokó, Orbán és Kubatov - díszes társaság // kép: MTI

Magyarországon brutális az infláció, egekbe szöktek az energiaárak és elértéktelenedett a forint – mindez nem a háború vagy a brüsszeli szankciók következménye, hanem az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikájáé!

Most azonban arra is fény derült, hogy hiába a sok megszorítás és áremelés, a kormány képtelen gátat szabni az őrült és hasztalan pénzszórásának, ugyanis mint kiderült,

az MVM még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is milliárdokkal támogatja a Fradit!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője írásbeli kérdést intézett Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez, hogy kiderüljön: kik, miért, és minek alapján döntöttek úgy, hogy a – minden valószínűség szerint veszteséges – MVM milliárdokkal támogassa a Fradit?

Az MVM néhány napja hozta nyilvánosságra a támogatási listáját, melyen az is szerepel, hogy az állami energiacég évi 1 milliárd forintot, és még ezen felül 6,6 millió eurót fizet ki a Ferencvárosi Torna Club részére egy négy évre szóló támogatási szerződés keretében.

Az egészben talán az a legfelháborítóbb, hogy a szerződést nem a válság kirobbanása előtt, hanem tavaly decemberben, a magyar családokat sújtó energiaválság kellős közepén kötötték,

ráadásul úgy, hogy az MVM 2020-ban, 2021-ben és 2022 első felében is veszteséget produkált.

A Magyar Szocialista Párt sorra nyújtja be javaslatait arról, hogy a kormány hogyan segíthetne megélni a magyar családoknak a rettenetes élelmiszer-árnövekedés és az energiaválság közepette. Közben a kormány folyamatosan herdálja, égeti a közpénzt, a szocialista párt javaslatairól pedig mintha nem is hallottak volna.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!