Dühönghet Orbán, besülnek a csodafegyverei!

Egyre kevésbé működik a fideszes néphülyítés.

Egyre többször mond csődöt a Fidesz-kormány kommunikációja. A jászberényi kétharmados ellenzéki győzelem bebizonyította, hogy az Orbánék által kitalált vádaskodás, a „dollárbaloldal” semmilyen hatással nincs a választókra. Nem véletlen, hogy

a fideszes propaganda úgy hallgat a vereségről, mintha Jászberény nem is létezne. Még a jelöltjük Facebook oldalát is törölték.

Ugyancsak a fideszes kudarcok közé sorolható a szankciós konzultáció, amit csupán 1,4 millióan küldtek vissza, vagyis a választópolgárok 17 százaléka. Ennek ellenére Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint ez az eredmény azt jelenti, hogy „a magyarok 97 százaléka elutasítja a szankciókat.” A baj ezzel csak az, hogy nem csak a számok nem stimmelnek, hanem az is

kiderült: a magyarok nem ellenzik úgy a szankciókat, ahogy azt a kormány el szeretné hitetni!

Az Eurobarométer frissen publikált felmérése szerint ugyanis a megkérdezettek 56 százaléka teljes mértékben vagy valamennyire helyeselte, hogy az unió szankciókat hozott Oroszország ellen.

A kutatást szemléző Telex szerint még tavaly októberben személyesen kérték ki több mint ezer magyar véleményét, s ennek alapján az jött ki, hogy a résztvevőknek csak a 41 százaléka ellenzi a szankciókat. Vagyis

besült Orbánék bombás plakátkampánya, az emberek többsége nem hiszi el, hogy a szankciók miatt élünk rosszabbul.

Persze, azért tegyük hozzá azt is, hogy az uniós arányokhoz képest a szankciók 56 százalékos támogatottsága még így is rosszabb eredmény, mivel az EU-ban összesen 73 százalék helyesli az Oroszországgal szembeni lépéseket.

A felmérésben arra is rákérdeztek, mennyire elégedettek a magyarok azzal, ahogy a magyar kormány kezeli az emelkedő megélhetési költségeket, vagyis az egyre drágább életet.

A válaszadók több mint fele, 58 százaléka nem elégedett Orbán Viktorék kezelési intézkedéseivel,

41 százalékuk viszont igen. Az unióról alkotott véleményekkel is foglalkozott a felmérés. Az eredmény szerint a magyarok 45 százalékában pozitív kép él az unióról, és mindössze 15 százalékában negatív – a válaszolók 40 százaléka semleges álláspontra helyezkedett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!