Most kiderül az igazság – Orbánék erre nem voltak felkészülve!

Fotó: Ronald Zak/PA

Az Orbán-kormány hazugságokkal vezeti félre a lakosságot, azonban most az MSZP frakcióvezetőjének köszönhetően, fontos kérdésekre kaphatunk válaszokat.

A kormány jelenleg azt állítja, hogy az Oroszország ellen kivetett uniós szankciók miatt emelkedtek ilyen brutális mértékben a hazai élelmiszerárak,

ez azonban nem igaz!

Az élelmiszerek brutális drágulásának valódi oka a kiskereskedelmi szektor árbevételére kivetett extra adó – amelyet plusz ÁFA tehernek is nevezhetünk, és amely szükségképpen nagyobb arányban jelenik meg az élelmiszerárakban.

Már csak azért sem lehet a háború és a brüsszeli szankciós politika az oka a kimagasló hazai inflációnak, mivel a környező EU-s országokban, amelyekre ugyanolyan hatást gyakoroltak a szankciók, olcsóbbak az élelmiszerek, mint nálunk.

Ráadásul a kormány már 2022 januárjában hatósági árat vetett ki több termékre is, amikor nem hogy szankciók nem voltak, de még az orosz-ukrán háború sem vette kezdetét.

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a helyzetre való tekintettel írásbeli kérdést nyújtott be dr. Nagy István agrárminiszternek. Ebben azt tudakolja,

  • Hogyan okozhatták az élelmiszerárak emelkedését az Oroszország elleni szankciók, amikor a hatósági árakat már a háború kirobbanása előtt be kellett vezetni?
  • Miért nem drágultak az élelmiszerárak a hazaival azonos arányban a szomszédos országokban, ha annak legfőbb oka a brüsszeli szankciókban ragadható meg?
  • Miért nem említik a mezőgazdasági termelékenység visszaesését, a forint gyenge árfolyamát és más szakmai okokat az élelmiszerárak emelkedése kapcsán?
  • Mikor vonják vissza az árak emelkedéséért jelentős részben felelős 4,1 százalékos kiskereskedelmi adót és a kiskereskedelmi pótadót?

Ha a Fidesz-kormány képes még az őszinte válaszadásra, akkor a lakosság végre tisztán fogja látni, hogy valójában mi okozza a megélhetési nehézségeiket!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!