Lebuktak Orbánék – Megpróbáltak mindenkit hülyének nézni!

Fotó: Népszava

Sikerként tálalta Varga Mihály, hogy nem csak határidőben, hanem még a lejárat előtt törlessze adósságát Magyarország, azonban egy fontos dolgot próbált eltitkolni a fideszes politikus.

Az előtörlesztést csak úgy sikerült teljesítenie a kormánynak, hogy előtte – sokkal rosszabb feltételekkel, mint a korábbi hitelfelvételnél – 4,25 milliárd dollár értékben 5, 10 és 30 éves futamidejű kötvényeket adtak el, melyből 1 milliárdot a hamarosan lejáró hitel kifizetésére költöttek.

Ebből nem nehéz kiszámolni, hogy nem lett kevesebb a devizaadósságunk, épp ellenkezőleg, 3,25 milliárddal több lett!

Az ügylet értelme csak annyi, hogy elodázza a problémát, a most „előtörlesztett” összeget nem jövőre, hanem 5-10-30 év múlva kell visszafizetni (remélhetően egy új kormánynak, persze) – írja bejegyzésében Hadházy Ákos, aki kiemeli, hogy az újonnan felvett hitelre sokkal több kamatot fizetünk, mint a korábbiakra.

Az ellenzéki politikus a kormány elhibázott hitelfelvételét azzal mutatja be, hogy míg a szlovákok 3 százalékos euró hitelt tudtak felvenni, mi 6 százalék feletti kamattal jutottunk hozzá a 4,25 milliárd dollárhoz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!