Elszólta magát a fideszes polgármester – Ebből még komoly gondja lehet!

Forrás: Facebook.com / Eged István

Hadházy Ákos váratlanul jelent meg Pétervására mellett, ahol a polgármester EU-s támogatásból épített egy jakuzzis, kacsalábon forgó “falusi szálláshelyet”. A fideszes városvezetővel történt beszélgetésről videófelvétel is készült, melyben saját magát buktathatta le Eged István!

A független országgyűlési képviselő annak az 50 millió forint EU-s támogatásnak eredt a nyomába, melyet Pétervására fideszes polgármestere, Eged István nyert el. Hadházy a helyszínre történő megérkezése után a kastélynál találta Egedet munkaidőben, melyet a polgármester azzal hárított, hogy épp a betegszabadságát tölti.

Hadházy azon kérdésére azonban, hogy mit csinál a kastélyszállóban, a polgármester azt felelte, hogy kitakarítja a vendégek érkezése előtt az úgynevezett “betegszabadsága” ideje alatt,

ami táppénzcsalás gyanúját vetheti fel!

Az ellenzéki politikus kiemelte továbbá azt is, hogy az Eged család az 50 milliós támogatáson túl kapott még további több, mint 58 milliót a Vidékfejlesztési Programból.

Hadházy szerint (melyet a videón láthatunk és hallhatunk) a beszélgetés nagyon bizarr volt: a polgármester semmilyen kérdésre sem akart válaszolni, azt mondta, minden kérdését írásban tegye fel az országgyűlési képviselő, melyre talán majd írásban kap is választ.

Bár elvileg visszaélés nem történt, hisz valóban megépült a “szálló”, de Hadházy szerint az biztos, hogy egy újabb példáját látjuk annak, hogy Orbánék hogyan fizetik ki az embereiket a gaz Brüsszel pénzéből. Ráadásul az EU-s projekteket csak öt évig kötelező fenntartani, utána nyugodtan lehet azt mondani, hogy befuccsolt a vállalkozás és inkább lakásként használják!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!