Keserű igazság – Keményen beszóltak Orbánnak!

ideges
Forrás: népszava.hu

Zacher Gábor volt az RTL Portré című műsorának vendége, melyben az elismert orvos az egészségügy és a magyar kormány járványkezelése mellett a miniszterelnököt is keményen kritizálta.

„Ne keressük az Origón, sem az M1-en, a Kossuth Rádió sem szokott nagyon nyilatkozni arról, hogy az egymillió lakosra vonatkoztatott covidos halálesetek szempontjából Magyarország a negyedik legrosszabb a listán. Peru, Észak-Macedónia és Bulgária után rögtön mi jövünk” – mondta Zacher Gábor a 444.hu közlése szerint a műsorban, amiben kifejtette, hogy a negatív rekordhoz valószínűleg hozzájárult a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései is.

Az ismert orvos szerint az is hatalmas probléma, hogy Magyarországon kevesebb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, így a megelőzhető betegségek halálozási rátája Magyarországon a legmagasabb az Európai Unióban.

„Költünk bombás óriásplakátokra több tízmilliót, de arra nincs pénz, hogy prevencióra, megelőzésre költsünk”

– mondta Zacher, aki figyelmeztetett a magyarok túlzott elhízására is, melyben szerinte Orbán Viktor tudna példát mutatni.

„Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk” – mondta, majd hozzátette, hogy szerinte ha az ország vezetője azzal állna ki az emberek elé, hogy egy év alatt 25 kilót fog lefogyni, akkor sokan követnék a példáját és komoly népegészségügyi haszna lenne.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!