Csalók áldozata lett Orbán! Valamit lépnie kell!

Vajon mit szól ehhez a miniszterelnök és a környezete? Ez is lepereg Orbánról?

Érdekes hirdetés bukkant fel a Facebookon. A fotón arra biztatják az embereket, hogy 74 450 forint „befektetésével” havonta 466 600 forintot kereshetnek. Az igazán érdekes azonban az, hogy

a hirdetésen Orbán Viktor mosolyog, mellette pedig a Gazprom emblémája látható.

0116 Orban hirdetes 02

A hirdetésre kattintva egy olyan oldal nyílik meg, amelyen arra biztatják az érdeklődőket, hogy „fektessék be” a pénzüket a Gazprom Investnél.

Ehhez az ott olvasható tájékoztató szerint csak regisztrálni kell az oldalon található űrlapon, majd várni a Gazprom Invest tanácsadójának jelentkezésére, akinél megerősítik a regisztrációt, és miután az illető kiválasztotta a kívánt összeget a számlára – vagyis fizetett – már „30 napon belül megkapja az első bevételt.” Mindez persze szépen hangzik, egy baj van csak:

az oldalt nagy valószínűséggel csalók üzemeltetik, és erre számos jel utal.

Már önmagában az épp elég ok lehet a gyanakvásra, hogy Orbán Viktor soha nem adná az arcát egy ilyen hirdetéshez – ő egészen más pályán játszik… Az oldalon látható videofelvétel rossz magyarsággal felmondott szövege is fölöttébb furcsa, mint ahogy az is, hogy a regisztrációnál már benzin kereskedelméről írnak. De a döntő bizonyíték a csalásra az a szöveg, amivel állítólag Alekszej Miller, a PJSC Gazprom igazgatótanácsának elnöke próbál rábeszélni a „befektetésre”. Ugyanis

az oldal azt állítja, hogy „jelenleg a magyar gáz a legkeresettebb a világpiacon” – ami egyszerűen röhejes.

0116 Gazprom kep

Itt már összemosódik minden. A magyar gáz ugyanis még nekünk sem elég, ezért kell importálnunk az oroszoktól. A Gazpromtól vásárolt gáz pedig csak annyiban különleges, hogy az Orbán-kormány sokkal többet fizet érte Putyinéknak, mint amennyi a világpiaci ára lenne – köszönhetően a Szijjártó Péter által előnytelenül megkötött gázszerződésnek. Az igazán érdekes inkább az:

mit szól ahhoz a Fidesz-kormány, hogy Orbán Viktor csalók áldozata lett? Hiszen visszaéltek a fotójával! Erre valamit lépni kell!

Hasonló eset volt már a múltban is, amikor kriptovaluta befektetést kínáltak visszaélve Mészáros Lőrinc, Karácsony Gergely, vagy Széles Gábor képével. Most azonban úgy tűnik, az ügyeskedők túl messzire mentek. Vagy Orbán és környezete csak legyint erre?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!