Orbánék nem hátrálnak – A kormány kitart megszorító politikája mellett!

Lantos Csaba jelentette be, hogy a kormány májusig rögzítette a gáz és az áram árát. Ezzel a lépéssel egyértelművé tették, hogy az Orbán-kormány továbbra is kitart a megszorítások mellett.

Az új miniszter bejelentése lényegében azt jelenti:

a megemelt ár rögzítésével hiába csökkenne az elkövetkező hónapokban a gáz világpiaci ára, az a fogyasztóknál nem fog jelentkezni!

Ennek egyik oka, hogy a tárolókban lévő gázt drágán vették. Az MSZP szerint ez volt a kormány korábbi taktikája is, a Fidesz a nemzet uzsorásaként akkor is magasan tartotta a tarifákat, amikor az energia világpiaci ára a felére csökkent.

Hiába állt fel az új önálló Energiaügyi Minisztérium, a Fidesz-kormány tovább folytatja a nyerészkedést, valamennyiünk bőrére.

Orbánék hazugságokkal nyertek választást és most is hazugságokkal akarják kisemmizni a magyar családokat!

– írja a szocialista párt a közösségi oldalán, majd hozzáteszik:

  • Hazudnak az áram áráról, pedig Paks olcsón termel!
  • Hazudnak az drágulásról, ami azért tombol, mert a Fidesz évekig szándékosan gyengítette a forintot!
  • Hazudnak az üzemanyag áráról, ami a gyenge forint miatt drága ennyire!

Az MSZP szerint RezsiSTOP-ra van szükség, nem fideszes megszorításokra, ennek érdekében pedig kezdeményezik, hogy a 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, illetve, hogy csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás, valamint induljon országos szigetelési program!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!