Ezt nem tudják Brüsszelre kenni – Elképesztő lemaradásban vagyunk a “hanyatló” nyugathoz képest!

Orbánék évtizedes dúlásuk következményeként már az unió egyik legrosszabbul kereső nemzete lettünk, a friss felmérés szerint már csak a bolgárok éves átlagfizetése rosszabb a magyarokénál.

Az Eurostat kutatásából kiderült, hogy míg tavaly az EU-ban az éves bruttó átlagbér több mint 30.000 euró volt,

addig ugyanez Magyarországon csupán 12.600 euró.

Ez pedig az Orbán-kormány évtizedes rossz politikájának a következménye! A folyamatos ellenségképekkel való háborúzás, a korrupció, a jogállamiság leépítése oda juttatta az országot, hogy míg az inflációt tekintve az élmezőnyben vagyunk, addig az átlagbérek tekintetében a sor végén.

Az atv.hu cikke kiemeli, hogy a felmérése szerint már Magyarországon sem sokkal jobb a helyzet, mint Bulgáriában, sőt, a rangsorolásban Románia, Lengyelország és Görögország is előttünk helyezkedik el.

Nyugat-Európában azonban egészen más viszonylatok uralkodnak, és nem hanyatlik, mint ahogy az a magyar kormány állítja. Luxemburgban például 72.200 euró volt a bruttó éves kereset tavaly (körülbelül 29 millió forint, miközben itthon 5 millió volt), a második helyen pedig Dánia végzett, majd Írország következik, ahol 50.300 eurót kerestek.

Az egyre romló magyar gazdasági környezetről korábban az MNB elnöke is beszélt – ezt ide kattintva olvashatják el. A lap idézi Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét, aki szerint jövőre az ideinél is rosszabb kilátásokkal kell számolnunk:
“A legkisebb béreknek a növekedése az el fog maradni a várt infláció szintjétől, de hogyha az átlagbérekre vonatkozó prognózisokat megnézzük, akkor is nagyon jelentős mértékű lesz a lemaradás”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!