Matolcsy felrobbanthatja a Fideszt! Borított: az Orbán-kormány miatt van bajban az ország!

Matolcsy beszéde felrobbanthatja a Fideszt! Durvábban ment neki Orbánnak, mint Simicska, sokkolta a kormánypárti képviselőket! Ezt mindenkinek el kell olvasnia!

Matolcsy György elmondta a Fidesz őszödi beszédét! A Magyar Nemzeti Bank elnöke páros lábbal rúgta fel Orbánék összes eddigi hazugságát. A parlament Gazdasági Bizottságának ülésén kimondta: Magyarország összes gazdasági baját a Fidesz-kormány okozta. Az ülésen résztvevő Vajda Zoltán MSZP-s képviselő a Facebookon azt írta:

a fideszes bizottsági tagok döbbenten ültek!

A jegybank elnöke nem csak elszólta magát, hanem kijelentette: tisztában van azzal, hogy amit tesz, azzal „szelet vet vihart arat.” Megsemmisítő kormányzati kritikájában többek között kijelentette, hogy a világ öt legsérülékenyebb országa között vagyunk, majd

Matolcsy kijelentette: a Fidesz-kormány döntései miatt van bajban van az ország!

Az MNB elnökének döbbenetes vallomása persze rendkívül gyorsan terjedni kezdett.

Nem sokkal később már Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért képviselője az Instagramon idézett Matolcsy beszédéből, amit a Telex vett észre. Eszerint

a jegybankelnök kimondta, hogy „Magyarország válságközeli helyzetben van”, és az EU-ban a miénk „hátulról a 4. termelékenységi szint”.

Matolcsy azt is mondta, hogy Magyarországon „a második legmagasabb az ikerdeficit Románia után; jövőre a legmagasabb lesz az infláció, 15-18 százalék”. De az összes kijelentés közül az egyik legdurvább beismerés az, hogy

Matolcsy szerint az infláció nem „szankciós” vagy „háborús”, mert 2021 nyarától szökött fel

az energiaárak emelkedése miatt. A jegybankelnök arról is beszélt, hogy bajban vagyunk, sok szempontból a saját döntéseink miatt vagyunk bajban. Mint mondta, megbomlott a jegybank és a kormány gazdaságpolitikája közötti összhang. Szerinte „2010 után nem hoztuk meg a jó döntéseket”, majd

a jegybankelnök azt is kimondta: Orbánék 2021 után rossz döntéseket hoztak és „helytelen a kormány válságkezelési stratégiája”!

Matolcsy nyíltan beszélt arról, hogy „az ársapkák 3-4 százalékos inflációs többletet okoznak, azonnal ki kell vezetni ezeket”, valamint hogy „Magyarország az egyetlen ország, amely több benzint és gázolajat fogyaszt, mint az energiaválság előtt.” Az MNB elnöke a teljesen elhibázott, zavart keltő intézkedések között említette a kettős kamatrendszer, a kata kivezetését, a sokszor módosított, de komoly hiányt és fosszilis fogyasztást generáló üzemanyagársapkát. A Telexnek nyilatkozó képviselők szerint a kétórás bizottsági ülés „olyan érdekes volt, hogy nem lehetett felállni.”. Természetesen az ellenzékiek próbálták kérdezni Matolcsyt, hogy ha látja, hogy műhibák történtek, ő hol volt, és azt miként értékeli, hogy éppen a korábbi helyettese teszi most ezeket a lépéseket, de Matolcsy erre csak annyit válaszolt: „A jegybank független.”

Matolcsy beszéde totális sokkot okozott a fideszes képviselők között!

A kormányoldal bizottsági tagjai láthatóan nem voltak felkészülve arra, hogy Matolcsy György porrá zúz mindent, amit eddig a fideszes propaganda sulykolt. Bánki Erik és Szatmáry Kristóf próbáltak úgy tenni, mintha nem történt volna semmi, az ellenzéki képviselők viszont jelezték: mindenképp ki fogják kérni a bizottsági ülés jegyzőkönyvét, hogy minél előbb a közvélemény elé tárhassák Matolcsy György hivatalosan dokumentált beszédét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!