Már nincs sok hátra – A totális összeomlás szélén Orbánék rendszere!

A Fidesz-kormány próbálja toldozni-foltozni a több sebből vérző, gazdaságilag kiüresített rendszerét, azonban a jelenlegi válságban a propaganda már nem elég ahhoz, hogy fenntartsák a látszatot.

Megjelent a Groupama Biztosító megbízásából készült országos reprezentatív felmérés, mely rávilágított, hogy Orbánék 12 éve tartó teljhatalma brutális állapotokba taszította a lakosság jelentős részét.

A felmérésben a megtakarítások és befektetési formák mellett arra is rákérdeztek, hogy milyen módon próbálnak visszavenni a mindennapi kiadásaikból a magyarok. Ebből kiderült, hogy sokan már az ételen és a fűtésen spórolnak, ami még a 2008-as világválság idején sem volt jellemző!

A válaszadók 87 százaléka nyilatkozta azt, hogy az elmúlt hónapokban gyakrabban takarékoskodott, mint korábban, a gyermekes családoknak pedig 92 százaléka tette ugyanezt.

A megkérdezettek 72 százaléka az élelmiszeren és az otthoni energiafelhasználáson is igyekszik spórolni,

míg 60 mondta azt, hogy az éttermi étkezésekről mondott le, 55 százalékuk a kultúrára, szórakozásra szánt összegeket csökkenti, és sokan mellőzik a szakemberek igénybevételét az otthoni felújításoknál, karbantartásoknál – közölte az atv.hu.

Azonban sokan a fűtésen is takarékoskodni próbálnak, így vannak akik kevesebbet esznek és hidegebb lakásban próbálják átvészelni ezt a nehéz időszakot, mely részben az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt következett be!

A megkérdezettek 50 százaléka 20-21 Celsius-fokban maximalizálta a szobahőmérsékletet, egyharmaduk 22 fok fölötti, míg 18 százalékuk 19 fok vagy annál alacsonyabb hőmérsékletet állított be otthonában.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy a magyar kormánnyal szemben más országok vezetői milyen intézkedésekkel próbálják enyhíteni a háztartások megnövekedett kiadásait: Németországban például a kormány átvállalta a lakosság decemberi gázszámláját!
Erről és más európai országok intézkedéseiről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Azt, hogy a magyar lakosság miként fogja átvészelni a brutálisan megemelt energiaárak, és soha nem látott mértékű infláció mellett a telet kormányzati segítségek híján, nem tudni, de mindenképp elgondolkoztató, hogy Orbánék választás előtti kijelentései nem ezt a jövőképet vázolták fel!
A hazugságuknak pedig meglett az ára: szavazótáboruk folyamatos olvadást mutat, a választások óta jelentősen csökkent a kormánypárt támogatottsága!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!