Akkora pofont osztottak ki a kormánypropagandának, hogy kifeküdtek tőle!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A Fidesz totális hülyének nézi az embereket, mikor azt próbálják elhitetni a propagandájukon keresztül, hogy Németország – mely Európa egyik legerősebb gazdasága – épp az összeomlás szélén van.

A baj csak az, hogy míg Orbánék a baklövéseikről hazugságokkal próbálják terelni a figyelmet, addig más ország kormányai valódi segítséget nyújtanak a lakosságnak a nehéz helyzetben.

Így tesz például Németország, mely újabb rezsicsökkentő döntést hozott,

és átvállalta a lakosság decemberi gázszámláinak kifizetését.

Ez 9 milliárd euró kiadást jelent a német kormánynak.

Ezzel szemben a magyar kormány nemhogy segítene, de nyerészkedik a rezsiválságon a rekordmagas áfával. Sőt, a kormány pofátlanul félresöpörte az MSZP összes érdemi segítséget nyújtó javaslatát:

  • nem hajlandók 0 százalékra csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját,
  • és nem hajlandók 27 százalékról 5 százalékra csökkenteni az energiahordozók áfakulcsát sem.

Orbánék eddig két kézzel szórták a pénzt, főleg a haveroknak, most, hogy egyre több embernek szükség lenne az állam segítségére, inkább minél jobban próbálják magukról lerázni a szociális támogatás feladatait.

Tehát míg a Fidesz-kormány soha nem látott rezsiemelést, forint-elértéktelenedést és brutális inflációt intézett a magyaroknak, addig a német kormány átvállalta a lakosság decemberi gázszámláját!

De, hogy más példát is kiemeljünk,

  • a németek mellett a spanyol kormány is érdemi megoldással állt elő, ott a válságos időben plusz bevételről mond le az emberek javára a kormány, így Spanyolországban októbertől a gázra kivetett általános forgalmi adót 21 százalékról 5 százalékra csökkent.
  • A jobboldali lengyel kormány meglépte azt, amiről Orbán hallani sem akar: segít az önkormányzatoknak, a kisvállalkozásoknak, a kórházaknak, az iskoláknak, óvodáknak a megugró energiaköltségeket fedezni.
  • Belgiumban az otthonok energiahatékonyságára helyezik a hangsúlyt, így minden lakástulajdonos maximum 25 ezer euró (nagyjából 10 millió forint) támogatást és 60 ezer euró (24 millió forint) kamatmentes hitelt kaphat otthona korszerűsítésére.
  • Litvánia fűtési hozzájárulást ad a rászoruló családoknak;
  • az osztrák kormány pedig minden felnőttnek 500 eurót (több mint 200 ezer forintnyi összeget) és minden gyereknek 250 eurót (több mint 100 ezer forintnak megfelelő támogatást) ad az energiaválság következtében megnőtt rezsiköltségek enyhítésére.

Kinek mit intézett a kormánya, ugye?!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!