Felsült a kormány legújabb csodafegyvere – Ezt még a saját szimpatizánsaik is elítélik!

Fotó: Ronald Zak/PA

A Publicus Intézet készített a Népszava megbízásából egy felmérést, hogy kiderüljön, a lakosságnak milyen arányban tetszenek a kormány ízléstelen bombás plakátjai – az eredmény lesújtó Orbánék számára!

A friss közvéleménykutatás eredménye szerint, a válaszadók jelentős többsége, közel a kétharmaduk (65 százalék) gondolja úgy, hogy feleslegesen indított újabb nemzeti konzultációt a kormány, míg csupán 31 százalék vélte hasznosnak azt.

Ez talán azért lehet így, mivel a legtöbben átlátták, hogy miután Orbán Viktor minden uniós szankciót támogatott, így utólag már teljesen lényegtelen a lakosság véleménye.

Ha megfigyeljük a politikai hovatartozást, akkor jelentős a szórás: a fideszesek majdnem négyötöde gondolja hasznosnak a legújabb nemzeti konzultációt, míg az ellenzékiek 96 százaléka haszontalannak. Utóbbi táborral ért egyet a bizonytalan pártválasztók 67 százaléka is.

A felmérésben résztvevők nagy többsége azzal sincs tisztában, milyen költségekkel jár egy ilyen konzultáció lebonyolítása.
A válaszadók 10 százaléka úgy vélte, hogy maximum 1 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek a konzultáció, 22-22 százalék 2-3 illetve 3-5 milliárd közé saccolta a költségeket, és csupán 27 százalék találta el jól, hogy a nemzeti konzultáció költségei meghaladják az 5 milliárd forintot!

Gulyás Gergely tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció nagyjából 7 milliárd forintjába kerül a kormánynak, vagyis az adófizetőknek!

Meglepő, hogy a kérdésben a kormánypárti szavazók voltak a legtájékozatlanabbak, ők gondolták úgy a legnagyobb arányban, hogy olcsón megússzuk az újabb konzultációt.

A bombás plakátok azonban pártállástól függetlenül verték ki a biztosítékot a lakosságnál. Csupán a válaszadók 2-2 százaléka mondta azt, hogy “tetszik” vagy “inkább tetszik” a konzultációt népszerűsítő hirdetés, melyeken a brüsszeli szankciókat ábrázolja a kormány bombaként, 5 százalék jelölte be azt, hogy “inkább nem tetszik”, míg 48 százaléknak egyáltalán nem tetszik a megjelenítés.

Ebben a kérdésben érdekesség, hogy 10 százalék nem tudott véleményt alkotni abban a kérdésben, hogy tetszik, vagy nem tetszik neki a kormány bombás plakátja, illetve 32 százalék jelölte be azt a választ, hogy még egyáltalán nem találkozott ilyen hirdetéssel.

A kormánypárt szimpatizánsai közül is kétszer annyian válaszolták, hogy egyáltalán nem vagy inkább nem tetszik nekik a brüsszeli szankciós bombás plakát, mint ahányuknak tetszik,

illetve a fideszesek 53 százaléka állította azt, hogy még nem is látott ilyen hirdetést.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!