Újabb emelés – Orbánék miatt még magasabb gázszámlákat fogunk kapni!

Fotó: Népszava

A háború és a Fidesz-kormány elmúlt 12 évének elhibázott gazdaságpolitikája miatt, egyre súlyosabb Magyarországon az infláció mértéke, folyamatos a forint elértéktelenedése és az energiaárak is ugrásszerűen növekednek.

Utóbbit fejelik most meg Orbánék a földgáz rendszerhasználati díjának emelésével, amivel további extraprofithoz tudják juttatni a fideszes oligarchákat. A döntés értelmében

a Fidesz-kormány október 1-től 80 százalékkal emeli a a földgáz rendszerhasználati díját,

emiatt pedig köbméterenként 20 forinttal lesz drágább egy átlagfogyasztású háztartás gázszámlája, a plusz pénzt pedig többek között Mészáros Lőrinc cége, az Opus Tigáz Zrt. söpri be.

Magán a gázáron, azaz az úgynevezett molekulaáron felül ez az eddigi 42 ezer forint helyett októbertől már 78 ezer forintot jelent a gázszámlákban évente.

Az MSZP szerint, ahogy a Fidesz-kormány nyerészkedik azzal, hogy a 12 forintért megtermelt paksi áramot 70 forintért adja a családoknak, az Opus Tigáz Zrt. ugyanúgy nyerészkedik a rendszerhasználat díj emelésével.

Mészáros Lőrinc cégének nem elég az idei 4,3 milliárdos nyereség, még több extraprofitot akar

– teszi hozzá közleményében az ellenzéki párt, illetve felszólítják a kormányt, hogy vonják vissza a rendszerhasználati díjak 80 százalékos indokolatlan emelését! Szerintük a brutális drágasággal küzdő embereknek nem megszorítások kellenek, hanem rezsiSTOP!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!