Borul a fideszes logika – Orbán lényegében beismerő vallomást tett!

Forrás: MTI / Máthé Zoltán

A magyar kormány választási ígéretét megszegve, brutális rezsiemelést hajtott végre, mely tartalmazza az indokolatlan áramár növekedését is.

Szakértők támasztják alá azt a megállapítást, hogy a Paksi Atomerőmű kitermeli a lakossági szükségletet teljes egészében lefedő árammennyiséget, ezt a Fidesz-kormány azonban egy aljas félremagyarázással próbálja hárítani!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a közösségi oldalon mutatott rá, hogy a napokban a miniszterelnököt arról kérdezték az Országgyűlésben, hogy miért emelte a kormány 70 forintra a lakossági áram árát átlagfogyasztás fölött, ha a Paksi Atomerőmű 12 forintért termel, ráadásul többet, mint a lakossági szükséglet.

Orbán erre továbbra sem adott egyenes választ, azonban sok mindent le lehetett szűrni abból, amit mondott:
“A Paks I. által termelt áramot pedig azért nem tudjuk önköltségi áron adni, mert Paks I. nem fedezi a teljes magyar energiafogyasztás száz százalékát, hanem annak csak körülbelül egyharmadát.”

A miniszterelnök ezzel a kijelentésével nem tudta cáfolni, hogy a lakossági áramfogyasztást lefedné a Paksi Atomerőmű 16 terawattórás termelése, ugyanis Orbán a magyarországi teljes energiafogyasztást emelte ki, melyben a gyárak, kereskedelmi egységek, üzemek és minden egyéb áramfogyasztó benne van.

Orbán tehát nem cáfolta, hogy a Paksi Atomerőmű termelése elegendő a lakosság 12 terawattórás áramfogyasztására,

de megerősítette, hogy a 12 forintos áramár a Paksi Atomerőmű önköltségi ára.

Az a kormányzati kijelentés is erős hazugság, hogy ne tudnák önköltségi áron adni a Paksi Atomerőműben termelt áramot, hiszen a korábbi években végig ezen az áron: 10-12 forintért adták el az áramot, és jó eséllyel nincs ez másként idén sem.

Ha pedig elfogadnánk, hogy azért kell a lakosságnak átlagfogyasztás fölött dupla árat fizetnie az áramért, mert a paksi 12 forintos áram egy része a lakosságon kívüli szereplőkhöz kerül, akkor érthetetlen, miért kell az önkormányzatoknak, KKV-knak 200-300-400 forintos árat fizetniük az állami MVM részére ugyanezért az áramért!

Az MSZP közleményében kiemeli, hogy Magyarországon RezsiSTOP-ra van szükség, nem fideszes megszorításokra, illetve felszólítják a Fideszt, hogy a paksi 12 forintos áramon ne nyerészkedjenek tovább!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!