Kiderült Orbán és Putyin közös titka! Ebből most fideszes menekülés lehet!

Fotó: Népszava

Eddig senki sem tudta, miért adja hétszeres áron az orosz gázt a Fidesz-kormány. Most viszont minden kiderült!

Kiderült, miért drágította hétszeresére az orosz gáz árát Orbán Viktor kormánya! A titokról Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója egy Facebook posztban rántotta le a leplet. Az volt európai parlamenti képviselő világosan leírta, hogy

Orbán rulettezett az orosz gáz árával és veszített! Ezért kell most hétszeres árat fizetniük a családoknak!

Az történt, hogy a Fidesz-kormány az orosz gázszerződésben az árat a holland gáztőzsdei árhoz kötötte. Ezzel Orbánék bődületes hazárdjátékot vállaltak: ha a gázár esik, Magyarország olcsóbb gázhoz juthat és elmondhatja, hogy az orosz barátság micsoda előnyöket jelent. Ha viszont emelkednek a gázárak, irtózatos drágán kapjuk a gázt.

A Fidesz-kormány a gáz árának csökkenésére fogadott, de a gáz brutálisan drágult!

Az ellenzéki politikus szerint ez olyan volt, mintha a rulett asztalnál az összes zsetont a feketére tolták volna be, csakhogy a piros jött ki: a tőzsdei gázár kilőtt, itt hagyva az országot egy katasztrofális gázszerződéssel.

Jávor Benedek arra is emlékeztet, hogy mindezt előre lehetett volna látni: „az új, hosszú távú gázszerződést ugyanis 2021. szeptemberében kötötték meg, amikor az oroszok már elkezdték manipulálni a gázpiacokat, csökkentve az európai szállításokat, a háborúra való készülés jegyében, az árak pedig emelkedőben voltak. A politikus szerint két eset lehetséges: vagy

Putyin hülyére vette a magyar kormányt, és beleugrasztotta a szerencsétlen balek Orbánt és Szijjártót egy katasztrofális kimenetelű szerződésbe,

vagy ellenkezőleg: elárult olyasmiket, amikből ki lehetett következtetni, hogy baj lesz, a magyar kormány pedig ennek tudatában szerződött le így, lényegében most a hétszeres árat fizető magyarok finanszírozzák az oroszok háborúját!

Azt már mi tesszük hozzá: akárhogy is van, ha ezt sokan megtudják,

ebből a botrányból fideszes menekülés is lehet!

Orbánék is tisztában vannak azzal, hogy ha kiderül, azért kell hétszeres gázárat fizetniük a magyar családoknak, mert ők ruletteztek a gáz árával, akkor még a saját híveik is ellenük fordulhatnak. Jávor Benedek is úgy véli:

azért rendeznek Orbánék nemzeti konzultációt milliárdokért, hogy a saját bűnüket ráfogják a szankciókra!

Pedig valójában a jelenlegi gázkatasztrófa a totálisan becsődölt, ostoba magyar Orbán-kormány hibája, amely egy egész ország gázellátásával rulettezett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!