Térdre kényszerítették Orbánt: ilyet még nem csináltak a NER történetében

Fotó: AFP

Olyan történt a napokban, amivel az elmúlt 12 év alatt nem nagyon találkoztunk, és valószínűleg nem véletlen a dolog, szoros összefüggésben lehet az Európai Unió által visszatartott milliárdokkal, ami a csődközelben lévő magyar kormánynak úgy hiányzik, mint egy falat kenyér. Az egyik legerősebb érv a támogatások visszatartására a Magyarországon tapasztalható korrupciós állapotok. A Transparency International 180 államot értékelő listájában

hazánk az Európai Unió második legkorruptabb országa!

Így egyértelmű, hogy Orbánék most legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy az EU felé bizonyítsák, hogy ők mást már “úttörő becsszóra” innentől kezdve üldözni fogják a korrupciót. Ennek előszele volt talán Völner Pál lebukása, bár tegyük hozzá, Völner még mindig szabadlábon éli életét. A napokban hatályba lépnek azok a törvények, amiket a  kormány benyújtott az országgyűlésnek, bizonyítandó, hogy ők most már mindent megtesznek, hogy tiszta viszonyok lesznek Magyarországon. Gyorsan szolgáltattak is egy bizonyítékot:

a Miniszterelnökség túlárazás miatt megsemmisítette a Nemzeti Kommunikációs Hivatal közbeszerzését!

Ízlelgessük azért ezt a mondatot egy ideig, a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség egy főosztálya, egy Rogán Antal irányítása alá tartozó állami hivatal közbeszerzésében súlyos jogsértést – túlárazást – tárt fel az eljárással kapcsolatban! Az indoklásban arra hivatkoznak, hogy a közbeszerzési törvény előírja, hogy az értékeléskor az ajánlatkérőnek – mint a közpénzek felhasználójának – a hatékony és felelős gazdálkodás elvét szem előtt tartva kell eljárnia.

Könyörgök! Hol voltak ezek az emberek, mikor Mészáros meg Tiborcz nyerték sorban a közbeszerzéseket?

Azok nem voltak túlárazva? Az összes stadionépítés, az autópálya építések, a ledvilágítási projektek, soroljuk még? Honnan van ennyi bőr valaki képén, hogy tud valaki ennyire cinikus lenni, hogy most hirtelen, amikor csődbe vitte az országot, akkor hirtelen megvilágosodik és észreveszi, hogy itt bizony valami baj van, ejnye, ejnye túlárazták a dolgokat!

Nem azzal van a probléma, hogy Orbánt megtörték és térdre kényszerítették.

Ha ez innentől kezdve tényleg így fog működni, és nem fejőstehénnek nézi majd egy-két cég az államkasszát, azt csak támogatni tudjuk. De felmerül a kérdés, miért tehették ezt meg 12 éven át Orbán haverjai, és miért nem kérdezi meg tőlük senki, hogy hol van a közösből ellopott pénzünk?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!