Borítottak Orbán volt titkosszolgái a lehallgatásokról! Minden kiderült!

Fotó: Népszava

Orbán Viktor rendszerében bárkit bármikor lehallgathatnak. Bár a Fidesz-kormány nem szeret erről beszélni, most kiderült néhány érdekes részlet.

Volt titkosszolgálati ügynökök is megszólalnak abban a tényfeltáró cikkben, amelyből kiderül, hogyan hallgathatnak le bárkit Magyarországon az izraeli Pegasus nevű kémszoftverrel, és kik kaszáltak óriási pénzeket ennek a beszerzésével. A Direkt36 Telexen megjelent írásából kiderül:

Orbánék először csak 50 mobilt tudtak lehallgatni, de később bővítették a kapacitást.

Mint ismeretes, a Pegasus nevű kémprogrammal a Fidesz-kormány bárkit megfigyelhet, és Orbánék éltek is a lehetőséggel: újságírókat, kormánykritikus médiatulajdonosokat, ügyvédeket és ellenzéki politikusokat hallgattak le. A szoftver a mobiltelefonok feltörésével nem csak minden adathoz hozzáfér, hanem

a kémprogram bárkinek a mobilját lehallgató eszközzé alakítja át a mikrofon és a kamera távoli bekapcsolásával.

A Direkt36 cikkéból az is kiderül, hogy kik kaszáltak óriásit Orbánék lehallgatásain. A Pegasus beszerzésére körülbelül 3 milliárd forintért a a kiberfegyverekkel is kereskedő Communication Technologies Kft.nevű céget szerződtették.

A megbízást követően a vállalkozás addigi 150 millió forintos nettó árbevétele 2018-ban 3 és fél milliárd forintra nőtt, majd

2019 végén a kémprogramot szállító cég tulajdonosai közt megjelent Pintér Sándor bizalmasa, Tasnádi László, aki korábban III/II-es állambiztonsági tiszt volt.

Egy volt titkosszolga azt is elárulta, hogy a Pegasust annyira drága és profi fegyvernek tartották a titkosszolgálatok, hogy még belső körben is titkolták a létezését. Miután 2021 júliusában kirobbant a megfigyelési botrány, a kémszoftvert egy ideig nem használták, de egy volt titkosszolga elárulta: a kémszoftvert később ismét használni kezdték. Mint mondta, „A botrány után induló magyarországi vizsgálatok mind arra jutottak, hogy minden teljesen törvényes volt,

nincs itt semmi látnivaló. Akkor meg miért ne használhatnák?”

A Direkt36 megkereste a történet minden érintettjét, köztük a kormányt, a Communication Technologies Kft. ügyvezetőjét és Tasnádi Lászlót is, de a hivatalosan feltett kérdéseikre senki sem válaszolt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!