A magyar kormány megmutatta az igazi arcát – Ismét szembefordultak az uniós állásponttal!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Vlagyimir Putyin elrendelte Oroszországban a részleges mozgósítást majd atomcsapással fenyegetőzött – a hírre szinte minden európai ország elítélően reagált, azonban volt egy, mely egészen más megoldást javasolt.

Magyarország ismét kilóg a sorból, ugyanis magányos harcosként az orosz agresszió szintlépését követően jelentette be Menczer Tamás, hogy a kormány szerint az EU-nak komolyan el kellene gondolkoznia az Oroszország elleni szankciók feloldásán.

“Érdemes átgondolni, hogy a szankciós politika eredményes-e”

– fogalmazott a külügyi államtitkár a közleményében.

Ezt az álláspontot azonban sem eddig, sem ezután nem valószínű, hogy képviselni fogja bármelyik másik európai ország, legalábbis Putyin bejelentését követően az ügyben megszólaló többi európai kormány a jelenlegi szankciók szigorítását indítványozták Oroszországgal szemben.

A 444.hu cikke idézi többek között Edgars Rinkevics, lett külügyminisztert, aki a hírre reagálva azt mondta: “Európa nem engedhet az oroszok zsarolásának, és minden erejével támogatnia kell Ukrajnát. Oroszország éppen úgy veszélyezteti Európa és a világ békéjét, mint a náci Németország tette az előző évszázadban”.

A lengyel miniszterelnöknek pedig az a véleménye, hogy az orosz mozgósításra reagáljanak azzal a NATO tagállamok, hogy még több fegyvert és pénzt küldenek Ukrajnának.

Összességében elmondható, hogy az Európai Unió tagállamai közül csak a magyar kormány volt az, amelyik a szankciók lazítását szorgalmazta az orosz mozgósítás bejelentésének napján,

valamint Orbánék voltak az egyetlenek, akik nem ítélték el Putyin fenyegetőzését.

A Putyin által bejelentett részleges mozgósításról szóló cikkünket, melyben részletesen foglalkozunk annak céljával és következményeivel, ide kattintva érhetik el!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!