Orbán a haját tépi – Bezuhant a Fidesz támogatottsága!

ideges
Forrás: népszava.hu

A valaha volt egyik legbrutálisabb megszorítás hatása komoly aggodalmat kelthetett az Orbán-kormány vezérkarában, ugyanis amint megérkeztek az első megemelkedett rezsiszámlák, egyből elkezdtek elpártolni mellőlük a szavazók!

Az IDEA Intézett készített egy közösségi média alapú felmérést 2022. augusztus 31 és szeptember 9. között, mikor elkezdtek megérkezni a lakossághoz az első megemelkedett rezsiszámlák. Ebből azt látni, hogy bezuhant a Fidesz népszerűsége, azonban a java még hátravan, ugyanis a fűtési szezon további elégedetlenséget szülhet.

A 24.hu cikke kiemeli, hogy májusban a Fidesz a valaha mért legmagasabb szinten állt, a támogatottságuk akkor 43 százalékos volt a teljes népesség körében,

ehhez képest azóta 11 százalékpontot zuhant a népszerűségük!

Mint írják, az IDEA legutolsó felmérése óta összesen három százalékpontot veszített a kormánypárt a támogatottságából, így most jelenleg 32 százalékon állnak.

Ami miatt azonban kezdhet fájni a kormánypárt feje, az a biztos szavazóknál mért támogatottságuk, ugyanis ott is elindult a negatív folyamat, augusztus óta 1 százalékot esett a népszerűségük.

Ez a negatív folyamat pedig tovább erősödhet, ugyanis a megszorításnak köszönhetően a gázszámlákban lehet majd a legnagyobb ugrásokat tapasztalni, amint beindul a fűtési szezon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!